2024-07-19
小編同另一半慶祝,就所以去咗灣仔一間嘅韓式烤肉,叫咗依個set,一個set就包咗好多嘢,而且呢個set呢淨係星期六日嘅夜晚先會有,廚師會喺你面前即席切韓式牛肉同埋都會幫手燒,當中包括咗:韓國酒:當中包咗三款酒,可以揀其中一款款試,小編就揀咗柑橘酒,感覺好特別,有淡淡的金橘味,好容易入口🫢韓式前菜:當中包咗韓式六小碟稀少韓牛部位(5款)板腱肉位於胛骨上方位置,肉質濃厚風味、肉質帶嚼勁翼板肉位於牛肩位置,肉質軟腍多汁,牛肉風味十足沙巴當接近肋骨的部分,肉質含有均勻緊密的霜降油花,油脂的甘甜與肉味濃郁肩胛里肌位於肩胛肉裡接近頭部的部位,油脂比例適中,淡淡的甘甜風味特級牛小排,係五花肉的第一至第六條肋骨,油花豐滿,肉質軟嫩及帶有口感韓式小食拼盤炸煙肉薯條配炸年糕,等緊食燒肉之前,一路食一路等,食唔停口韓牛脂飯:用石頭鍋飯做嘅韓牛飯,牛肉味好香,油脂味好豐富,正!蜂蜜雪糕:夏天就適合食雪糕啦,再加上韓式嘅蜂蜜,作為一餐飯嘅甜品就最適合啦😋
韓國酒:
韓式前菜:當中包咗韓式六小碟
稀少韓牛部位(5款)
板腱肉位於胛骨上方位置,肉質濃厚風味、肉質帶嚼勁
翼板肉位於牛肩位置,肉質軟腍多汁,牛肉風味十足
韓式小食拼盤
炸煙肉薯條配炸年糕,等緊食燒肉之前,一路食一路等,食唔停口