2022-11-29
店舖提供好多藥膳養生選擇,有麻油、蟲草花、花膠、山藥、醉雞,如果怕藥材味可以鮮茄/ 喇沙湯底😎🤌🏻藥膳農場雞花膠米線藥材味道濃味足夠,帶有少少酒味,飲湯都已經覺得幾好味好味🤣湯底唔算好油幾清新,呷一口湯已經藥膳味非常特出,飲落完全唔覺口渴無味精🫡今次比咗兩隻雞脾仔好開心😎啖啖肉,最緊要係煮得好滑,農場雞係三黃雞,食得出同急凍雞好大分別😋雞咬落好滑好腍雞味濃郁同時湯底亦加咗好多紅棗,增加咗鮮甜香味,飲落去好舒服,米線亦彈牙有咬口花膠亦算大塊而且厚身,$88呢個價錢有花膠有雞算性價比不錯😎鋪面明亮,乾淨衛生,餐桌同餐具亦唔會痴笠笠👍🏻🚩 盈記四季養生麵館 (灣仔)灣仔軒尼詩道69號華美樓地舖#addifoodie #addifoodie灣仔#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #花膠雞 #養生
🤌🏻藥膳農場雞花膠米線
鋪面明亮,乾淨衛生,餐桌同餐具亦唔會痴笠笠👍🏻
🚩 盈記四季養生麵館 (灣仔)
灣仔軒尼詩道69號華美樓地舖
#addifoodie #addifoodie灣仔