2023-06-19 136 瀏覽
前幾日帶咗晴晴去追鴨,追到肚餓再搵吓附近有咩好食,然後發現LOF10 Bistro嘅下午茶好似好吸引,喺金鐘行過去好近,於是就帶咗晴晴去食個下午茶❤️ 如果搭地鐵喺灣仔同金鐘站行過去差唔多,可以揀個方便自己嘅站😉.地方唔難搵,喺灣仔警署總部附近,入到去環境好舒服,下午茶套餐好抵食,價錢$48至$58不等,仲可以散叫多個吐司食。.我哋揀咗雙併出前一丁公仔麵(揀咗餐肉拼煎蛋)、煙三文魚蛋沙律牛角包配薯餅、花生奶醬吐司、抹茶紅豆吐司、餐飲要咗熱檸水、同埋加咗杯Iced Latte俾自己叉吓電😎.❤️雙併出前一丁公仔麵❤️公仔麵煮得啱啱好,唔會太淋,晴晴話超級正,不過主要都係媽媽食😎.🧡煙三文魚蛋沙律牛角包配薯餅🧡三文魚同蛋沙律真係好夾,我自己平時都好鍾意咁食,牛角包質感好好,牛油味好香。薯餅香脆,小朋友食得好開心。.💛花生奶醬吐司💛呢個絕對係我個女嘅最愛,佢自己一個清晒,媽媽淨係偷食咗一啖,一啲機會都唔俾我。.💚抹茶紅豆吐司💚呢個啱晒媽媽,抹茶抹醬好好味,加埋紅豆真係Perfect match in啦🤤.咖啡唔使講,夠晒香濃,飲完精神晒☺️.估唔到喺港島區都可以食到咁抵食嘅下午茶,下次要再去🥰

❤️雙併出前一丁公仔麵❤️

🧡煙三文魚蛋沙律牛角包配薯餅🧡

💛花生奶醬吐司💛

💚抹茶紅豆吐司💚

咖啡唔使講,夠晒香濃,飲完精神晒☺️

估唔到喺港島區都可以食到咁抵食嘅下午茶,下次要再去🥰