2013-09-25 1162 瀏覽
之前在公司收到呢間餐廳的外賣紙, 見到佢D上海菜好似幾吸引, 而且價錢合理, 於是今日lunch就決定試下佢地個糖醋魚塊飯。接電話個阿叔一開始已經極之冇禮貌咁話我做咩要咁遲打黎落單, 話下次11:30am前就好打電話黎, 我心諗, 宜家都未到11:30喎! 落完單之後仲即刻CUT左線!! 真係有冇搞錯!!?? 你有無當過我係你個客仔呢?等左大概45分鐘, 送外賣個阿叔打電話俾我, 又用極之冇禮貌的語氣叫我開門俾佢, 我問佢o係邊, 佢話o係我公司門口, 之後就CUT左線, 但點知我去開門, 門口冇人, 於是我打返電話俾佢, 佢又用一貫冇禮貌的語氣話"唔係稅務大樓XXX室咩?" 我話係瑞安呀, 佢之後又極悔氣咁話我做咩唔講清楚...喂, 宜家係你地落單個陣冇寫清楚, 明明係你地唔啱仲聲大夾惡??? 莫非佢地間鋪既文化係要無禮貌對客人的?真係俾佢地激到成肚氣! 今時今日仲邊有呢D服務態度?至於個飯, 味道一般啦, D汁比較"傑", 不過以一個$36的外賣飯盒黎講都算OK啦。但佢地咁既服務態度, 就算個飯盒有幾好食都好, 我都一定唔會再有下次囉!!!!!!

2013-09-25
45 分鐘 (外賣送餐)