2019-05-31
為左慶祝拍拖日,今次楝左位於灣仔,以白色為主題既餐廳,環境好靚又大,牆身既畫全部都係親手畫上去,好岩影相。平日去6點幾去都未有人,7點幾開始就滿座,所以記得打電話預訂左先啦叫咗兩款 main dish, 一個跟餐(+$38 有湯,普通沙律,一杯飲品)最後,我地完全唔記得左杯餐飲,埋單又無人提我地。之後侍應好熱心推介左佢地打卡飲品畀我哋。Rose Tea ($52)唔推薦!用左個高杯裝住,裝飾好靚,影相做道具一流。但味道就一般般,一開始覺得似飲緊香薰油。澳洲羊架配芥末籽紅酒汁 ($238)Medium well,生熟剛好,唔韌。無奈調味太鹹。個紅酒汁用黎點配菜食,但個人對紅酒汁無咩興趣無咩特別,但食唔到有芥末籽黃金蛋韓式年糕配中式及意式雲吞($148)推薦!味道有驚喜,菜式有創意。鐘意食咸蛋既人 要試下,唔會搶哂2款雲吞既味。總括黎講,唔係特別日子,應該唔會特別會黎,價錢唔平,份量適中,味道尚可。
之後侍應好熱心推介左佢地打卡飲品畀我哋。
Rose Tea ($52)
澳洲羊架配芥末籽紅酒汁 ($238)
Medium well,生熟剛好,唔韌。無奈調味太鹹。
黃金蛋韓式年糕配中式及意式雲吞($148)