2020-11-01
鷹君大廈有好多唔同國家又幾好既餐廳選擇,但疫情下好多冇營業,行左個圈,見到呢間個Menu幾好,又有Happy Hour buy 1 get 1 free, 就入左黎,原本仲係隔黎商埸買左枝酒,最後冇開到。首先叫左HH飲杯先,每人買1杯送1杯同款飲品,頭盤熱辣辣芝士伴煙肉青辣椒卷配黑醋汁,主菜美式燒烤醬Ribs伴薯條, 龍蝦意大利飯。芝士同煙肉既咸香同油香再加辣椒係唔錯既配搭,辣椒唔會太辣,加埋個黑醋汁非常開胃,但我少食煙肉,所以只食1件,同埋第一次食呢個野,一啖放哂入口,有d熱。。燙燙地,大家要細細啖,小心慢慢食。Ribs要讚下,建議1個人叫半份,我平時少食肉,但呢個真係好食,煮得好軟滑多汁,加埋個美式燒烤醬非常惹味,唯一要挑剔就係燒肉通常面頭會燶燶哋,關注健康人士要留意,另外薯條炸得唔錯。龍蝦意大利飯,分量十足,賣相相當唔錯,但龍蝦煮到過左火,老左,好鞋好韌 ,嘥左隻龍蝦,但意大利飯好入味,濃濃既龍蝦汁加啖啖龍蝦肉,好滿足好正喔!下次可以再食,仲有隻龍蝦鉗同隻手臂,雖然幫你細心扑開左,不過冇工具始終爭少少,食得冇咁乾淨同方便,好彩有自備濕紙巾同洗手間唔算太遠。當晚比較忙,服務員反應都
當晚比較忙,服務員反應都幾快同服務態度唔錯,大部分講英文,落單都唔洗寫低好勁喔。
秋風起,坐室外係幾舒服,但要留意室外都有吸煙區,入坐前可先詢問有冇非吸煙區或非吸煙區滿坐未。
餐廳整體用餐氣氛良好,愉快既用餐體驗。
芝士煙肉青辣椒卷伴黑醋汁
美式燒烤醬Ribs伴薯條