2024-08-03 89 瀏覽
去完會展,諗住搵間餐廳坐吓啦,見到個餐廳宣傳緊buy 1 get 1 free 嘅優惠,點知呢個優惠係呃人嘅!!😡落order嘅時候,冇人同我哋講需要叫同一款飲品,就諗住同個friend share啦,去到埋單嘅時候,發現收左兩杯價錢,以為個侍應搞錯咗,點知個侍應好串咁樣講,叫兩杯唔同嘅嘢飲點樣買一送一,但明明兩杯嘢飲嘅價錢都一樣,唔明點解唔可以Buy one get one free,同埋應該喺落order嘅時候清楚同客人解釋囉😡
2024-06-29 277 瀏覽
I had lunch with my friend today, I ordered a set lunch. My friend was full by the time upon our arrival, she preferred order food later. When my soup served, my friend tried the taste of my soup. Then my friend’s tensile, including fork, knife and spoon was all collected by a waiter! The waiter said set lunch cannot be shared!We can accept asking for minimum charge, but not utensile collected while Eating!! I have never experienced such kind of humiliation!
2024-03-01 1106 瀏覽
同朋友去完會展,行過見到咁有feel就入去食係職員推薦下,叫左個煙肉卷辣椒芝士,個辣椒好辣,但D芝士好好食,冇介紹錯🥹🥹魷魚圈就不過不失啦,唔太驚豔叫左個黑松露pizza🍕🍕爆多芝士,不過黑松露味比較淡,餅底夠薄,好食斧頭扒,好正🥰🥰🥰煎得岩岩好,唔會太多血水,又夠冧身,表面煎得好香4個人食岩岩好,薯條都係新鮮炸,好食卡邦好creamy, 食落重芝士味,D汁唔會話太稀👍🏻👍🏻大推
同朋友去完會展,行過見到咁有feel就入去食

魷魚圈就不過不失啦,唔太驚豔

叫左個黑松露pizza🍕🍕
爆多芝士,不過黑松露味比較淡,餅底夠薄,好食

斧頭扒,好正🥰🥰🥰

煎得岩岩好,唔會太多血水,又夠冧身,表面煎得好香
4個人食岩岩好,薯條都係新鮮炸,好食

2024-02-04 777 瀏覽
週末到郊外遠足行山,完成後最爽是享受個happy hour. 這次來到灣仔,在會展站出來還可以先到體育館輕鬆洗澡一下,才到旁邊的三里屯找個地方飲酒休息一下。週末這家整天都有happy hour,買一送一,並且有一個三只生蠔配自選酒一杯,價錢十分實惠。還以為酒的質素應該一般吧!但它可選的白酒中,意大利出產,味道比較乾,少果子味的,味道純,易入口,美味清香,實在值。而且生蠔生鮮,配上檸檬汁,可感到點兒香氣。
{Sirloin Steak Set Dinner - $288}同事請食飯,帶左我去 #Grill28,好多年前去過呢度,記得質素都ok 嘅,但今次食呢個 Set Dinner 實在係有啲失望😏晚餐包一個 #鴨胸沙律 或 #三文魚多士 , 之後就係 #牛扒 同一杯飲品!總值每位$288. 整體兩樣食物上碟都好靚,前菜味道不錯!但牛扒真心係失望,主要原因係因為上碟時,薯條,牛扒同配菜已經凍了!係一個擺明放左十五分鐘以上嘅溫度,雖然味道係ok, 但以一個肉食大王對牛扒嘅期望黎講實在有落差!天氣已經唔算最凍,咁樣冬天點算好呢!不過同同事傾足一晚計,食的不只是味道而是氣氛!只係我地走嘅時候都話,下次同相同嘅價錢一定食到更好嘅嘢!美味程度:😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍📍#Grill28 (灣仔)灣仔港灣道28號灣景中心大廈1樓5號舖

美味程度:😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍

📍#Grill28 (灣仔)
灣仔港灣道28號灣景中心大廈1樓5號舖
叫medium俾well done叫佢換佢就比rare,由得佢食完嘢埋單,唔問佢,都唔知道原來有跟餐嘅餐茶或者甜品,不過甜品都係極度難食。我同行嘅朋友成個主菜食咗兩啖都繼續唔到落去。怪唔之得今日會展有活動,都係得佢一間餐廳有位,冇可能有下次。

昨晚OT晚了點下班,在附近找點吃的。看到這家有wine buy1 get1free 就試試。點了buffalo chicken wing,French fries和 sangria. 雞翼乾如柴、喝了一口Sangria 就𣎴能喝下去了,甜度之高就等如pregnant 驗血糖那杯糖水,亦沒有一點酒的味道。我蹆店員說,不用你換第一杯當我自己不要了,第二杯可以換白酒嗎?她說不行,我再說這sangria 真是太難飲。她走去問另一店員,回來很生氣的問我二杯要什麼,我說白酒,她本想轉身走,我叫著她查問有那種提子,才很生氣的說了3⃣️種,我選了其中一種。隨便吃喝一會,店員衝過來收餐具,動作都是那麼粗魯,比茶餐廳服務還要差。請大家不要再去了。
請大家不要再去了。
2023-08-08
  • 沒有
2023-08-09 677 瀏覽
週末行開去會展站,就睇吓個站附近有乜嘢餐廳好食見到呢間裏面嘅裝修陳設都幾有特色,有掛畫,加上又唔算太多人, 可以自己坐一張四人枱都幾舒服,價錢又合理,於是就試吓佢個weekend brunch lunch set la主菜我揀咗魚柳,伴碟都花心思,有菜、南瓜、薯蓉有幾隻色,賣相都吸引魚柳就正常發揮,再配上餐廳特製嘅汁,都幾好食😋個brunch set 配一個甜點,我就要左tiramisu平時我唔係特別鍾意食tiramisu,但係呢個真係好好食
週末行開去會展站,就睇吓個站附近有乜嘢餐廳好食

魚柳就正常發揮,再配上餐廳特製嘅汁,都幾好食😋

平時我唔係特別鍾意食tiramisu,但係呢個真係好好食

某日要係灣仔出event放lunch就去食呢間~~一坐低就會上一籃蒜香包🍞好食! 仲食到一粒粒蒜頭!但一食落就feel到會好高卡路里🥹Set Lunch可以揀沙律/湯沙律都有2款,紅菜頭/Ceasar Salad我想食紅菜頭就揀咗啦點知黎到…得一粒仔紅菜頭…仲細粒過粒骰…🎲個汁好酸 好一般食完個沙律都飽咗一半🫠Main我揀咗魚,同事們有揀牛/豬 有揀意粉份量好大,係一整條魚!味道就正正常常🐟肉好滑 但有小小腥伴碟嘅焗菜同薯蓉都幾好味但真係太大份…早知同同事share食😶‍🌫️偷咗同事仔一啖意粉食🍅當日係蕃茄海鮮意粉茄汁偏甜 (係好甜 蕃茄味不見了lolSet仲包咗可以揀甜品/飲品已經飽到上頂 就叫咗杯熱檸茶算🍋
某日要係灣仔出event
放lunch就去食呢間~~

一坐低就會上一籃蒜香包🍞
好食! 仲食到一粒粒蒜頭!
但一食落就feel到會好高卡路里🥹

Set Lunch可以揀沙律/湯
沙律都有2款,紅菜頭/Ceasar Salad
我想食紅菜頭就揀咗啦
點知黎到…得一粒仔紅菜頭…仲細粒過粒骰…🎲
個汁好酸 好一般
食完個沙律都飽咗一半🫠

Main我揀咗魚,同事們有揀牛/豬 有揀意粉
份量好大,係一整條魚!
味道就正正常常🐟

茄汁偏甜 (係好甜 蕃茄味不見了lol
Set仲包咗可以揀甜品/飲品
已經飽到上頂 就叫咗杯熱檸茶算🍋
2023-06-17 697 瀏覽
Lunch 去有lunch set, 叫咗一個pork chop set同三份牛扒set. 質素都幾差,凱撒沙律唔新鮮,個湯好稀,個 牛扒超硬同un,大家樂嗰塊好味好多。環境好嘈,座位迫,冇下次

2023-06-15
話說同朋友唸住happy Friday 食晚飯,唸往食西餐,因為未試過就試下呢間,見到人唔多,心唸會唔會伏伏地,點知真係伏,點知食物質素差唔在下,真心好難食,d pizza都冇味,牛肉又un,然後happy hour 係買一送一(係寫明去到9pm),去到8:55分叫second round, 個經理話佢電腦已經過了9:00,然後唔做到俾我地,其實我哋用iPhone 時間係準確,間野好cheap ,服務真係好好好好好差,請大家唔好中伏
,請大家唔好中伏
2023-06-10
2023-05-21 457 瀏覽
We came for lunch on the weekend. We ordered 2 set lunch. I ordered a sirloin steak, they ended up give up a ribeye steak. My wife ordered an apple kale salad, they gave her a Cesar salad. The food quality do not worth the price. Table was sticky and not cleaned.
2023-02-22 1142 瀏覽
要找間寵物友善嘅餐廳🍴並不容易,早前去完寵物博覽都只係想有個地方醫下肚,能夠有個戶外座位就係幸福嘅事。食物同服務都唔係首要關心嘅議題,普通水準不過不失,整體還算不錯🐶———————————————————————————.🍽煙鴨胸沙律🥗💬三選一嘅餐前小食,可以揀餐湯🍲或者凱撒沙律🥗,份量十足,兩個人分享都足夠🐶.🍽燒肉眼扒🥩配薯條🍟💬係西餐嘅常規菜式,燒肉眼5成熟,加點海鹽🧂同燒汁,加埋粗薯條🍟,配埋紅酒🍷係完美嘅組合,另配餐後甜品🍮更加美好🐶
———————————————————————————
🍽煙鴨胸沙律🥗
🍽燒肉眼扒🥩配薯條🍟
2022-12-14 1369 瀏覽
今日去會展,嚟到灣仔先食個豐富午餐落地鐵後直上就有一堆酒吧餐廳見到呢間未試過就入去試下~十二點幾入到去包場咁,都幾正餐廳佈置已經換哂好有聖誕氣氛~睇過餐牌後,就揀咗燒春雞同牛扒好快就上餐包,麵包鬆軟細密,味道不錯是日餐湯係薯仔湯,飲落濃厚薯味仲有絲絲香草味湯裡仲有幾粒麵包粒,吸哂湯嘅精華非常可口沙律菜簡單調味配芝士鹹香,味道略單調主菜:1/2 Spring Chicken慢煮雞肉比較緊實細膩,調味不錯薯蓉香滑柔綿,蔬菜平衡整個油膩感Grill Ribeye Steak 表面煎得焦香,肉質豐厚多汁,牛味略微最後揀返杯咖啡做結尾整體食物味道不俗,食物份量大份夠滿足環境舒適,適合享受及傾偈
今日去會展,嚟到灣仔先食個豐富午餐
落地鐵後直上就有一堆酒吧餐廳
見到呢間未試過就入去試下~

十二點幾入到去包場咁,都幾正
餐廳佈置已經換哂好有聖誕氣氛~

睇過餐牌後,就揀咗燒春雞同牛扒
好快就上餐包,麵包鬆軟細密,味道不錯

是日餐湯係薯仔湯,飲落濃厚薯味仲有絲絲香草味
湯裡仲有幾粒麵包粒,吸哂湯嘅精華非常可口

沙律菜簡單調味配芝士鹹香,味道略單調

主菜:1/2 Spring Chicken
慢煮雞肉比較緊實細膩,調味不錯
薯蓉香滑柔綿,蔬菜平衡整個油膩感

Grill Ribeye Steak
表面煎得焦香,肉質豐厚多汁,牛味略微

最後揀返杯咖啡做結尾

整體食物味道不俗,食物份量大份夠滿足
環境舒適,適合享受及傾偈
2022-10-14 1325 瀏覽
己預先在OPENRICE上訂座,所以到場時都沒需要等多久。服務員把我和朋友帶到很好的位置,環境很舒適不會太吵可靜靜聊天。餐牌上很清楚有Set Lunch ,有前菜、主食、飲品/甜品,價錢相宜。那我們今次點了Ribeye Steak & Ravioli。前菜就點了Salad,Salas 很大碟十分豐富 ,沙律醬味道很適中。另外還有軟軟的面包,將面包點了橄欖油及醋真的很棒!!主食份量也十分好,味道很棒,濃郁溫度也剛好。最後點了飲品及甜品,蛋糕是有點失色(比較硬)但幸好有雪糕做搭配。

另外還有軟軟的面包,將面包點了橄欖油及醋真的很棒!!
主食份量也十分好,味道很棒,濃郁溫度也剛好。

2022-10-03
生日