2018-12-17 66 瀏覽
雖說是星期一 blue Monday ,但不阻我找朋友聚舊的心。朋友工務繁忙,為左就朋友晚上要回公司,今晚醫肚果餐就選址係銅鑼灣喇,呢間餐廳唔係第一次幫襯,年幾前食過印象不錯所以再黎一戰喇。呢間餐廳menu 價格大約都係1-2百零,中等價錢。座位距離不算遠,一般能接受範圍。龍蝦湯 $78 - 朋友是湯友,去到那裡也指明要飲湯😹雖然價格不算便宜,但湯頭濃稠,用料足。truffle mac & cheese $132 - 鐵板上菜,鐵板邊的醬汁及芝士有微焦就更有香味,而且能保溫。芝士份量足,做到拉芝效果,配埋濃蒜香,非常惹味smoke salmon pizza $172 - 出名係火山石爐焗pizza 悚會好快速。餅底算係正常至薄批中間,外邊香脆。溫泉蛋係另上,自己可選擇加唔加上,加上嘅話會沾到蛋醬食到微微蛋香。但如果鍾意香脆嘅話,就諗下加唔加喇。White wine clams 🌶 $118 - 蜆幾新鮮同大隻,白酒味香white pearl beer $48 - 餐牌好貼心咁寫埋食咩適合飲邊款啤酒。呢款啤酒比較淡口,麥味唔濃,所以適合配雞同海鮮。

• 香蒜辣椒白酒煮大蜆
  • Truffle  mac  &  cheese