2022-09-15 102 瀏覽
今日去火炭食大閘蟹放題,呢間原先係日本菜火鍋餐廳,👯‍♂️嚟到餐廳門口已經有好多人等緊,好彩我哋一早book咗位。👍🏻🌶朋友超級鍾意食辣,中華辣湯顏色紅噹噹睇到都覺得好辣,🍲湯底愈滾未到愈濃郁,辣湯後勁湧現,雖然難但越食越過癮。🦪特別喜歡帶子同青口,青口好肥美及帶子好大粒,雖然係辣湯底,但依然能夠食到海鮮嘅鮮甜味,肉質爽口唔會霉。🦀大閘蟹落單時間唔需要等太耐,大閘蟹唔算太大隻不過就勝在膏是滿滿的,食落無苦澀味,唔錯。💯🐄肉類有美國特選牛肩胛同優質雞腿肉,兩款肉望落色澤光潤,牛肩胛油花分布清晰平均,食落唔羶兼有牛香,🐓而雞腿肉非常嫩滑且雞味香濃,太好食了。整體食味質素高,餐廳環境都好舒適座位闊落坐得幾舒服。❤️❤️