2023-07-12
最近火炭新開咗好多playhouse,我地都物色緊好食嘅餐廳,等下次帶小朋友玩完就可以食好嘢🧸我同芯爸發現咗有一間好出色嘅石燒餐廳,港鐵站行過去大約15分鐘,餐廳雖然裝修簡單,但食物質素拍得住九龍區嘅貴價餐廳!其實我同芯爸之前都係做飲食業出頭,芯爸未轉行前做君悅扒房架,今次佢同我去食呢間石燒都表示好好食😋無論由餐湯、頭盤到主菜,去到飲品,甜品都出色,性價比高👍🏻餐湯係龍蝦忌廉湯🦞仲可以加$10升級做酥皮湯💓 龍蝦味夠濃郁,我好鍾意😊超值得推介嘅係,呢度嘅頭盤係任食!!!!仲要係好食嘅任食,呢樣嘢係好難得😋二選一,黑松露薯條🍟/凱撒沙律🥗,我哋每樣叫咗一款,粗身薯條配香濃黑松露醬;凱撒沙律嗰醬都好好食😍羅馬生菜好爽又新鮮芯媽主菜芝士焗龍蝦配牛肩扒➡️HKD 208隻龍蝦好多膏同芝士!!!肉質彈牙 🦞 牛肩扒有兩塊,仲要係大大塊又夠淋,好抵食😚芯爸主菜澳洲和牛(期間限定)➡️HKD 258石燒燒得夠熱,配埋澳洲和牛逼出嚟嘅油香,未食已經流口水🤣餐廳仲好貼心準備即棄圍裙,因為d又真係會彈到上身🤭和牛牛味重身過牛肩扒,連埋獨子蒜一齊食好夾👍🏻至於餐飲我揀咗新鮮奇異果汁,好fresh😌雪糕係我哋最鍾
芯媽主菜
芝士焗龍蝦配牛肩扒➡️HKD 208
隻龍蝦好多膏同芝士!!!肉質彈牙 🦞
牛肩扒有兩塊,仲要係大大塊又夠淋,好抵食😚
芯爸主菜
澳洲和牛(期間限定)➡️HKD 258
至於餐飲我揀咗新鮮奇異果汁,好fresh😌
雪糕係我哋最鍾意嘅moven pick,呢個二人晚餐大滿足,一個價錢已經包咁多好嘢食,我哋比💯分,下次要帶埋Jacey同弟弟黎😚