2021-11-25 2318 瀏覽
平時食開嘅大型韓式連鎖店,總覺得同韓國食的韓餐好大分別,今次決定試下火炭呢間小店,呢間小店係韓國人開嘅,部分職員係講英文,唔係好識廣東話,部分就係香港人餐廳位於火炭坳背灣街,係工廠區,相信主要做街坊生意,在地面行落一條小樓梯就入到餐廳,餐廳播住韓國流行歌曲,例如Brave Girls的Rollin’ ,另外亦貼滿左唔同韓星嘅海報今次就叫左韓式牛肉紫菜卷、海鮮蔥花餅、烤五花肉,飲品叫左韓國桃味氣水同埋桃子椰果特飲前菜方面,除左例牌嘅泡菜同豆芽,仲有鵪鶉蛋配蓮藕,鹹鹹地幾好食。韓式牛肉紫菜卷幾地道,都似韓國食到嘅。而五花肉放在鐵板上碟,肉下面有洋蔥加蒜頭吸油,令食落唔會太油,一層肥肉一層瘦肉,煎得剛剛好,好脆口,沾上芝麻油,唔覺唔覺好快食哂另外海鮮蔥花餅外面脆口,內層的海鮮同配菜都有咬口,推薦試左呢3樣都好食,但個人覺得飯麵類(之前試過)就一般

另外海鮮蔥花餅外面脆口,內層的海鮮同配菜都有咬口,推薦

試左呢3樣都好食,但個人覺得飯麵類(之前試過)就一般