2022-12-08 166 瀏覽
又出動搵好到好嘢食😚今次近近地搵到一間台北車站食美食😉去唔到台灣都可以感受下去左台灣咁🤭入到去有啲坐位整到好似火車車廂咁,仲有好多幅火車畫🤩兩兄弟好開心😆一入到黎就叫左兩杯台式飲品🧋草莓珍珠奶茶同埋香芋珍珠奶茶,兩杯顏色好吸引味道亦都唔錯👍🏻之後見到有酸菜魚片好似好正咁😆咁就叫嚟食呀,估唔到佢個湯都幾濃仲有少少微粒好開胃😋佢嘅魚片好滑好味😍仲好大窩👍🏻我哋好鍾意食魚香茄子,所以我哋叫咗個魚香茄子煲,好有鑊氣之餘鹹魚味亦都好出😋當然亦都要試台式嘅柯仔煎,估唔到佢外脆內嫩,每一隻蠔都幾大隻仲好鮮甜,如果我有多一個胃我一定叫多一份😆細佬就試台灣香腸,都唔錯呀,我夾埋生蒜片一齊又另一番風味😚哥哥就叫左個台灣牛肉麵,佢揀咗陽春面底湯,湯底好濃既牛肉味,份量都好大,牛肉同配菜都好多好抵食👍🏻我就揀咗一個香芋地瓜丸,佢同我出邊食嘅好唔同,炸得好軟熟同埋好香既香芋味,好好味🤤整體都好滿意,因為我哋本身都好鍾意台灣美食😚

細佬就試台灣香腸,都唔錯呀,我夾埋生蒜片一齊又另一番風味😚

好好味🤤

整體都好滿意,因為我哋本身都好鍾意台灣美食😚