2023-03-14
同忙碌嘅朋友約食飯,方便最緊要,Langham就啱哂。🥘咖哩軟殼蟹🦀軟殼蟹炸到超級香脆🦀,冇浸係咖哩入面嘅部份食落脆卜卜。咖哩煮得香濃🤩,個底放咗兩嚿煮到淋,索哂咖哩汁嘅薯仔,食完即刻想encore!😍🥖香草蒜蓉包(4件)🥖叫得咖哩就一定食叫埋蒜蓉包。蒜蓉包好香蒜蓉味🧄,同樣焗到熱辣辣脆卜卜,點埋啲咖哩一齊食簡直係完美嘅組合。💯🍍原個菠蘿炒飯🍚作為菠蘿big big fan見到菠蘿點會唔叫。個飯用左菠蘿,㯿腸,雞肉去炒,個面仲有肉鬆,腰果,同兩隻蝦🦐。啲飯炒到粒粒分明,啲調味亦令到個飯好惹味,同時菠蘿香甜多汁令到每一啖嘅口感同味道都更加豐富。食完個飯之後我連個菠蘿殼個啲果肉都食埋😵。🍜生牛肉湯河🐮生牛肉湯河嘅湯係精粹,牛味香濃,好好飲😋。喺個面度仲加咗啲炸蒜,浸埋喺啲湯度就可以令到碗湯嘅味道更加有層次👍。湯底足夠熱,可以啱啱好整熟啲生牛肉。牛肉口感嫩滑,牛味重☺️。🌯牛油果軟殼蟹米紙卷🦀真係好鍾意食軟殼蟹,所以要叫埋軟殼蟹米紙卷😌。米紙卷擺出一個貴價餐廳嘅模樣😆米紙薄得嚟食落煙煙韌韌,好有口感。米紙卷嘅餡有軟殼蟹,牛油果,生菜,紅蘿蔔絲,檬粉,非常豐富🥳。醬汁嘅味道類似BBQ醬,點埋醬汁
🥘咖哩軟殼蟹🦀
🥖香草蒜蓉包(4件)🥖
🍍原個菠蘿炒飯🍚
🍜生牛肉湯河🐮
🌯牛油果軟殼蟹米紙卷🦀
真係好鍾意食軟殼蟹,所以要叫埋軟殼蟹米紙卷😌。米紙卷擺出一個貴價餐廳嘅模樣😆米紙薄得嚟食落煙煙韌韌,好有口感。米紙卷嘅餡有軟殼蟹,牛油果,生菜,紅蘿蔔絲,檬粉,非常豐富🥳。醬汁嘅味道類似BBQ醬,點埋醬汁一齊食,味道更加豐富。我有試過點檬粉嗰隻酸汁食,都唔錯。米紙將餡料包得好紮實,食落唔會散修修。😃
🥤美祿哥斯拉🧋
係美祿上面鋪多一層美祿粉,飲落更加濃郁。😋