2022-11-03
如果成日覺得香港食唔夠過癮!咁就要介紹你認識方叔叔!佢嘅經典九宮格麻辣大紅鍋🌶行到舖頭附近已經聞到陣超香麻辣味湧出來❤️佢嘅湯底麻味道同埋辣味都好平衡,絕對唔係死辣🤩湯底是由多種辣椒香料甚至藥材混合,有濃厚辛辣味和你性溫的中藥材,香得來不會油淋淋仲好泌胃❤️識食九宮格鍋,就知道呢個獨特的鍋具暗藏玄機!🤩每個格子的火力不同,適合煮唔同食物‼️例如中間火力最猛,適合用來涮牛肉和內臟,邊位火力最細可以用來慢煮~ 你不同的食材得到最佳風味🤩嗰九格唔係俾你自私食㗎😂最近換咗新Menu,所有食材都有大細兩個size,好適合我這些眼闊肚窄嘅人😂咩都食少少🤭除了牛小排之外🐮大部份都叫細分,美國牛小排的雪花分布好靚仔平均,肉質軟熟嫩滑,呢個質素好唔錯‼️ 牛舌自帶辣味食落惹味!呢度牛肝係推介,果真新鮮香嫩,值得一試🔸美國Prime牛小排 $268🔸滕椒牛舌 $58🔸大刀牛肝$48比起牛肉我更喜歡吃海鮮~方叔叔嘅海鮮配料種類超多~啱晒我這個海鮮控🐟龍躉片肉質豐富厚實,食落香滑!桂花蚌爽爽脆脆,這個價錢很優惠!坊間火鍋店比較少有魚膘,魚膘香滑又帶着嚼勁的口感是我的大愛而且超級吸收辣汁,食嗰陣真係要小心😂另外魚籽蝦滑
嗰九格唔係俾你自私食㗎😂
🔸美國Prime牛小排 $268
🔸滕椒牛舌 $58
🔸大刀牛肝$48
坊間火鍋店比較少有魚膘,魚膘香滑又帶着嚼勁的口感是我的大愛[爱心]而且超級吸收辣汁,食嗰陣真係要小心😂另外魚籽蝦滑好有彈性,啖啖都好足料
🔸鮮龍躉片 $78
🔸鮮魚膘 $38
🔸桂花蚌$88
🔸手打魚籽蝦滑 $58
食辣嘢點可以唔飲嘢!最震撼的莫過於佢嘅飲品!$48 已經係巨型size!唔使就住就住飲😆
🔸生津止渴楊梅汁- 酸酸甜甜,真係好解渴消滯
🔸水仙烏龍檸檬茶-烏龍茶味好出,喜歡喝茶的不容錯過
最後食返碗糖水滋潤吓~真係完美啦