2023-03-02
每日只出爐三輪 (9:30am, 1:30pm, 4:30pm),每次只賣八個,非常搶手,手快有手快冇不過大家買唔到呢個可以買佢其他酥/吐司,望落一樣吸引🥐今次都唔係自己買而係朋友買俾我🥹感激不盡▶️ 千層生吐司🍞聞落已經好香,散發着陣陣好似牛角包嘅味正正方方好似一舊磚咁,攞上手都幾重 (大概180g)數一數足足有15層🤤面層特別啲,以為係一層芝士haha嘗試好似人哋咁搣黎食,頭一兩層係好易滅嘅,不過之後嗰啲比較薄🙈開始搣爛口感軟綿柔潤,帶少少韌性☁️外圍嗰層酥好似個框框咁,令佢外酥脆內鬆軟,層次豐富👍🏻個人覺得一層咁食就太過簿身,未必欣賞到佢最佳口感,所以可能三層咁食會最完美~本身已經帶有好香濃嘅牛油味🧈因此無需特別搽醬鍾意佢帶有其他麵包酥餅pastries同一種味道 (因為都係一層麵粉一層牛油咁層層疊式整出嚟)但感覺冇咁heavy唔需要特別烘烤都好好食-難怪大家「一包難求」嘅時候,都依然肯排隊搶,的確好食又考功夫老闆一日只買24個並非想營造「限量」效營,而係唔想只係專注做一款麵包,堅持熱愛做麵包嘅理念佢哋啲麵包全部用靚材料,仲要人手新鮮製做,非常有心💕同時價錢相對平民,絕對值得支持嘅小
不過大家買唔到呢個可以買佢其他酥/吐司,望落一樣吸引🥐
今次都唔係自己買而係朋友買俾我🥹感激不盡
▶️ 千層生吐司🍞
聞落已經好香,散發着陣陣好似牛角包嘅味
正正方方好似一舊磚咁,攞上手都幾重 (大概180g)
數一數足足有15層🤤面層特別啲,以為係一層芝士haha
本身已經帶有好香濃嘅牛油味🧈因此無需特別搽醬
唔需要特別烘烤都好好食
佢哋啲麵包全部用靚材料,仲要人手新鮮製做,非常有心💕同時價錢相對平民,絕對值得支持嘅小店!