本人之前都有去食,點知會有以下奇遇。。     日期:2011-02-13     時間:1950時                   昨晚,同老婆諗住食清啲,就去食"深仔記",坐低左就叫嘢食,當時得另一枱客,咁有個寫單阿姐(員工)嚟寫嘢,我地就叫左一個腩河,一個豬手粗,一碟油菜,碟油菜叫佢加蠔油和腩汁,咁個寫單阿姐(員工)都無嘢,之後佢返柜面,有個長髮,約30幾既女人(相信係老細)背對住我地,同寫單阿姐講左啲嘢,寫單阿姐轉身就話油菜是但加一樣,我當時都無嘢,就話要腩汁啦!         唔夠2秒,個長髮女人(相信係老細),背對住我地就講:"加埋豬手汁吖,加豉油吖",起初我都唔覺佢比說話我聼,因為當時有另一枱客食緊嘢,我地叫嘢食都好禮貌,唔該前唔該後,又之前無牙齒印。         跟住就勁囉,個長髮女人(相信係老細),背對住我地就講:"有個客仲衰,叫豬手面,要分開啲豬手同面,衰都無人有",我當時O咀,諗咁左2秒,自己做錯乜?又好似我無錯吖?油菜都有蠔油架,加啲腩汁姐,雲吞面加腩汁又得又免費,咁我就起身走啦,仲好禮貌同個寫單阿姐(員工)講:"阿姐唔洗整喇!"

本人之前都有去食,點知會有以下奇遇。。

日期:2011-02-13
     時間:1950時

,諗咁左2秒,自己做錯乜?
         哈,點知,個長髮女人(相信係老細),背對住我地又講:"好呀!"
之後我就知自己無估錯,錯係我之前覺得佢地啲嘢好食就食左幾次。。。。

我30幾年人,都未試過咁,啲嘢食未到就走左,食嘢姐,咁都要受佢氣,以後加腩汁可能要比錢,不過佢地比錢加腩汁都可能唔做你生意。。。。

"深仔記",你要保持呢啲服務,我保證你生意興隆。。。。
2011-02-13
$0.1 (晚餐)
  • 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。