2017-02-17
相信很多香港人都食過吉野家,都知道吉野家最出名的當然係牛肉飯。今次因爲要和朋友換限定禮物,所以點選了它們的火鍋下午茶,第一次在下午茶時段食火鍋,其實我唔太想,因為成日都覺得喜歡食吉野家係因為佢夠快,個個食完就會走,的確今次的經歷,令我覺得下次在這間都係食普通牛肉飯算數。一、人太多,人流出出入入,其實食火鍋真係好危險,我一路食一路驚,那些人四方八面來,私密度很低。二、收銀太趕,可能因為人太多,所以佢地講說話都好似好趕一樣,差點落錯單,又唔覆單,好彩我自己同佢覆一次炸,出單又亂,人手調配好有問題,還有姐姐好似好忙,但其實佢地好似自己都唔知自己要做咩。三、我坐那個位置是沒有內置爐的,想叫姐姐幫手開爐,佢又好似唔知自己係咩角色,其實佢係唔識做?還是唔想做?講完服務,現在要講食物本身:芝士丸火鍋-湯底很足料(味精)面底是韓國辛辣麵,配上溫泉蛋、味噌湯飲品可配綠茶或汽水30蚊都唔需要,真係好抵。牛肉串火鍋-配搭和上面大同小異,只是芝士丸變了牛肉串,口感都可以,此中吉野家的牛肉係有質素的。其實今次唔好的經歷唔關食物本身的問題,都唔係店員本身的問題,可能係因為我在唔適當的時候點選了唔適當的食物,如果在
講完服務,現在要講食物本身: 芝士丸 火鍋-湯底很足料(味精)
面底是韓國辛辣麵,配上溫泉蛋、味噌湯
飲品可配綠茶或汽水
30蚊都唔需要,真係好抵。 牛肉串 火鍋-配搭和上面大同小異,只是芝士丸變了牛肉串,口感都可以,此中吉野家的牛肉係有質素的。
其實今次唔好的經歷唔關食物本身的問題,都唔係店員本身的問題,可能係因為我在唔適當的時候點選了唔適當的食物,如果在人流唔旺的地方,我想我會更享受。