2014-04-27
「小肥牛」一向以活魚,牛肉為主打!大圍E間己食過無數咁多次了;因朋友、家人都好鍾意打邊爐。今天閒日,我們3人預先book咗位,所以,不用等位。叫左「鴛鴦湯窩」$40:「響鈴」$34,唔錯,夠脆!分量都幾多!「手打蝦滑」$60!我推介的必食之選!個人認為比「蟹子墨魚滑」更好食!啖啖爽滑蝦滑!正呀!( ̄∇ ̄)!叫了比較平的牛肉「標準小肥牛」$48,簿身,味道一般。都係「手切肥牛」好食D!厚身及夠肉味! 牛肉都係有番咁上下價錢,會比較靚D!一分錢一分貨。「椒鹽雞軟骨」$32,今次整得麻麻地,炸得比較噥!食得出炸既油不太新鮮!「芝士牛丸」$60,我好多年前食,E款「芝士牛丸」係好食,芝士同牛丸味都好濃!但近2,3年,芝士牛丸質數好明顯差咗,芝士味不夠,牛肉嘅肉質無以前咁靚!(忘記影相)「雞件」$47(無硽過)正常味道。「鮮蝦雲吞」$34!都係雲吞好食過水餃,因食過E度嘅水餃,水餃皮比較厚。雲吞餡的蝦都幾多!good! 「鯪魚球」$40,都吾錯!「金菇」$34、「脆鯇片」$40、「芋絲」$20,「唐生菜」$24 ,全部正常味道。(忘記影相)另外,叫了一渣「竹蔗水」味道少少淡,但都ok!每㳄食到尾
「響鈴」$34,唔錯,夠脆!分量都幾多! 「手打蝦滑」$60!我推介的必食之選!個人認為比「蟹子墨魚滑」更好食!啖啖爽滑蝦滑!正呀!( ̄∇ ̄)! 叫了比較平的牛肉「標準小肥牛」$48,簿身,味道一般。都係「手切肥牛」好食D!厚身及夠肉味! 牛肉都係有番咁上下價錢,會比較靚D!一分錢一分貨。 「椒鹽雞軟骨」$32,今次整得麻麻地,炸得比較噥!食得出炸既油不太新鮮! 「芝士牛丸」$60,我好多年前食,E款「芝士牛丸」係好食,芝士同牛丸味都好濃!但近2,3年,芝士牛丸質數好明顯差咗,芝士味不夠,牛肉嘅肉質無以前咁靚!(忘記影相)
「雞件」$47(無硽過)正常味道。 「鮮蝦雲吞」$34!都係雲吞好食過水餃,因食過E度嘅水餃,水餃皮比較厚。雲吞餡的蝦都幾多!good!
「鯪魚球」$40,都吾錯!
另外,叫了一渣「竹蔗水」味道少少淡,但都ok!每㳄食到尾都有生果送,唔錯!幾甜!
埋單$648~叫左坩多嘢,價錢都合理!