2023-10-18
旺角壹火鍋CP值真係幾高,首先讚佢可以任食2.5 小時,時間夠晒鬆動,食到2個鐘已經飽晒仲可以坐多陣食雪糕,唔洗急急腳要埋單走人😂我地加左$50有刺身,另加$50有海鮮拼盤,刺身水準都OK唔係平時食放題嗰啲質素,都拍得住出邊居酒屋👍🏻🏮海鮮拼盤就真係好推薦!樣樣都真係好新鮮,有蝦、象拔蚌、蜆、聖子、蠔、鮑魚,大癲無諗過有咁多款🤩🤩啲蝦仲扎扎跳,鮑魚又係咁郁,呢個價錢好抵食💯又唔洗去街市買又唔洗自己洗😂😂佢湯底已經包咗可以鴛鴦鍋,我就揀咗皮蛋芫荽同埋沙嗲湯底,一邊清啲一邊濃啲,推介沙嗲湯底🆙因為基本上煮咗連調味料都唔使落已經好夠味😎大家都關注的牛肉🥩🥩講真質素都好靚,建議唔使煮咁耐,因為都比較薄身,拖一拖水就食得。出邊都有好多配料可以拎,幾鐘意食餃子🥟都好出色,皮薄餡靚👍🏻飲品方面種類都好多,重點就係啤酒都係任飲,抵到爆🍻🍻📍#壹火鍋 (#旺角美食) #旺角 西洋菜街1號兆萬中心16樓➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟🔖 #吃是真愛_旺角
旺角壹火鍋CP值真係幾高,首先讚佢可以任食2.5 小時,時間夠晒鬆動,食到2個鐘已經飽晒仲可以坐多陣食雪糕,唔洗急急腳要埋單走人😂 我地加左$50有 刺身,另加$50有海鮮拼盤,刺身水準都OK唔係平時食放題嗰啲質素,都拍得住出邊居酒屋👍🏻🏮海鮮拼盤就真係好推薦!樣樣都真係好新鮮,有蝦、象拔蚌、蜆、聖子、蠔、鮑魚,大癲無諗過有咁多款🤩🤩 啲蝦仲扎扎跳,鮑魚又係咁郁,呢個價錢好抵食💯又唔洗去街市買又唔洗自己洗😂😂
大家都關注的牛肉🥩🥩 講真質素都好靚,建議唔使煮咁耐,因為都比較薄身,拖一拖水就食得。出邊都有好多配料可以拎,幾鐘意食餃子🥟 都好出色,皮薄餡靚👍🏻飲品方面種類都好多,重點就係啤酒都係任飲,抵到爆🍻🍻
📍#壹火鍋 (#旺角美食)
#旺角 西洋菜街1號兆萬中心16樓
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎