2021-12-19
天氣轉冷係食火鍋嘅時候!朋友約我打邊爐,問我有冇好介紹?記得早前食過大鴻輝緣聚鮮鍋,覺得唔錯,咁就一齊再去食!入座前店員先問想先食雞煲再火鍋或是淨吃火鍋?我們選擇淨吃火鍋!湯底就有九款任揀。如果淨食火鍋可以有點心拼盤,啤酒同任食封門柳三揀二款,我哋揀咗點心拼盤同任食封門柳。餐廳設有早午茶市,之前來食過,覺得點心都幾好,有信心保證。用手機落單,我哋最鍾意食牛,就order咗牛肩胛,封門柳同安格斯牛板腱各二份,肉質油脂分布均勻,入口有濃濃的牛味又嫩滑,真係好味!其餘水魷,牛栢葉,鮮蝦,生蠔,魚腩就唔少得!仲有好多火鍋配料可以出去外面攞!菜又洗得好乾淨。食飽仲有好多甜品,我私心推介要食榴槤炸彈同埋罐裝鮮炸椰汁,真係好好味冇得輸。結賬每人二百多元都幾抵。朋友話冇介紹錯,值得再次光顧!