2016-11-04 1046 瀏覽
打邊爐聚舊最佳選擇,可以一坐幾個鐘,一路食一路傾噶,又可以品嚐吾同既美食,一樂也。我地哎左個龍蝦海鮮鍋,看似清淡的海鮮鍋底,其實係經過多種食材精心熬制而成的,營養豐富,極具滋補功效。 湯底味道鮮美,龍蝦鮮甜彈牙,依靠食材本身的自然鮮味就足够了,我最鍾意這種自然的味道。手打牛丸采用純鮮牛肉打制,使之味道更香,口感爽脆、柔嫩,且丸中帶湯,口嚼鲜汁四濺。鹹蛋皇蝦丸,鹹蛋黄色澤鮮美,質地細膩,味鹹鮮醇厚,回味綿長。手切牛頸脊,肉澤紅潤,肥瘦均勻,肉質細膩,入口即化, 味道香甜悠長,回味無窮。凍豆腐, 豆腐形態呈蜂窩狀,有好多孔隙,令其更容易入味,豆香味十分濃郁,味道也更加鮮美。翠綠萵筍, 營養豐富,而且味道鮮嫩味美,色澤翠綠,鮮香爽口、清淡可口,增强食慾。太滿足啦,有機會再來品嘗。

太滿足啦,有機會再來品嘗。