2018-10-08
男友見依排開始秋風起,佢帶左我去創興廣場一間叫韓舍食火鍋放題。我開頭以為係食韓燒,原來間餐廳最近轉左型,之前係做韓燒,最近轉左做火鍋放題。我地兩個人坐張6-7人枱,勁闊落,而且食品供應源源不絕,食物種類選擇多,除左有火鍋食物,重有熟食、刺身、壽司、冷盤、甜品、沙律及飲品等等,任飲任食。見到隔離枱食緊個海鮮鍋好大盆好吸引,但要4位先可以叫,下次要約埋朋友一齊黎試試先得。冷盤選擇都已經有十幾款,之後旁邊有好多款調味料,可以按自己口味調味。熟食都有好幾款,重有飯同咖哩。火鍋湯底可以選麻辣或豬骨,因為男友唔喜歡食麻辣,所以只叫左豬骨火鍋食物起碼有30-40款,比起一般火鍋放題選擇重要多。飲品雪櫃既飲品都有6-7款、重有清酒同啤酒。刺身、壽司等都新鮮,不過刺身送到黎係無冰座住,所以要盡快食。甜品每款都細細件,可以比我試多d款,正!!
熟食都有好幾款,重有飯同咖哩。
火鍋食物起碼有30-40款,比起一般火鍋放題選擇重要多。
飲品雪櫃既飲品都有6-7款、重有清酒同啤酒。
甜品每款都細細件,可以比我試多d款,正!!