2022-06-27
1983 瀏覽
平時好少去筲箕灣,但咁岩今日去完石澳影相📸️出返黎就見到地鐵站附近開咗個新商場,於是就入去睇下有咩食😍終於俾我搵到間有火鍋刺身任食放題😏好似幾吸引~我地點左個‘’美饌B雞煲海鮮放題套餐‘’($288/位)仲另外加左$38刺身任食😋呢個套餐係可以任食美國🇺🇸SRF 黑毛和牛,岩哂中意食牛嘅我😚一入座會送上幾碟涼拌小食,然後職員好快便為我們端上熱騰騰‘’宮廷香辣走地荔枝雞煲‘’醬汁叫左小辣,就算係怕辣嘅朋友都可以食到,雞肉份量岩岩好,肉質嫩滑,配料仲有豬皮,豬皮索哂醬汁,非常惹味😋食完雞煲就到打邊爐喇🍲我地點左一個鴛鴦鍋,分別係麻辣湯底同豬骨湯底~湯底非常足料。火鍋料選擇很多,黑毛和牛肉質軟腍,油脂平均,已經encore左好多碟😂另外打邊爐必點嘅丸類,蔬菜類,小食類選擇都好多,食到捧住個肚走。仲有海鮮拼盤,有海蝦、鮑魚、青口、元貝等等。食材新鮮,肉質彈牙😍刺身方面有三文魚、帶子、螺肉、甜蝦、泰式虎蝦😋三文魚肥美,帶子鮮甜,甜蝦都係我最愛😝食到咁上下,最後就每人點返杯Movenpick 雪糕🍦為呢個晚餐作一個完美嘅總結。📍喜亭軒 (筲箕灣)筲箕灣筲箕灣道393號形薈1樓1號舖
📍喜亭軒 (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣道393號形薈1樓1號舖