2024-10-16
開左咁耐都未食過佢哋既火鍋放題,就諗住去試下。之前飲茶已經見識過佢哋「良好」既服務態度,估唔到今次更加離譜。未入去已經冇服務可言,打電話去問價,接線嗰位都唔清楚自己鋪有乜嘢,問佢有冇汽水,第一次打去話有,第二次打去話冇,結果去到又有。入到去侍應放低啲醬油配料,冇講解過係乜嘢就冇啦啦走左去。到上菜既時候,張檯唔夠位放,我地就問黑衫女經理有冇小茶几可以放,佢話佢哋冇小茶几,點知嗰藍衫經理好好人即刻搬左一張小茶几放係我地隔離。嗰位黑衫花邊恤衫女經理唔做嘢都不單止,仲要一擰轉頭就話:「未食就叫咁多野!」關你事咩,真係俾錢食嘢仲要受佢氣,明明係去食生日飯,但係水未滾嗰人就已經好火滾。跟住問佢地邊碟肉係豬肉定羊肉,居然可以三個人黎睇都答唔出。雖然藍衫經理同部分侍應都幾好人,但係俾錢買難受,加上食物質素普通,款式選擇少,坊間有大把好過佢既選擇,就算係屋企樓下,呢間野都係不可一不可再。唯一可取之處係佢係秀茂坪唯一一間火鍋放題,加上晚市全場大約得四分之一既檯有客,上菜速度算快。