2021-08-22 1119 瀏覽
好耐冇打邊爐,有朋友生日趁機放縱一下 🤫呢度原本係酒樓,現在改為名牌火鍋店,由於現在仍然在新張期間有不少優惠,而且火鍋可以不限時間就好吸引,同朋友可以一邊食一邊吹水,冇需要擔心還枱,心情都開心啲 🤗雖然星期五六日貴啲,但生日有優惠,所以四個人埋單,每位都唔駛三百蚊。鮑魚及鵝掌炆得入味,而且鵝掌大隻厚肉 👍🏼👍🏼 食完有啲黏嘴,證明有骨膠原 😋好味其實火鍋配料大同小異,好多人都 post 過出嚟,我淨係掛住食,都唔記影相,而食完之後就有下面嘅推介⋯⋯四寶丸新鮮,彈牙,應該係即日做,唔似雪藏貨,睇肉丸D顏色及光澤都好正。脆肉魚片厚切,焯熟後,啖啖肉,魚肉彈牙。牛頸脊雪花分明,唔太肥,牛肉味濃,肉質嫩滑。圖中已經係四人份量,真係好抵。珍寶餃子大大隻,一隻餃子裡面有四隻蝦肉,足料 👍🏼都係嗰句,蝦肉彈牙爽口,食一隻都有少少飽嘅感覺⋯⋯呢度地方大,唔似旺區D打邊爐地方逼逼夾夾,計住時間,追你還枱,幾個朋友可以輕輕鬆鬆咁食嘢,傾計。而且仲有幾部大電視播新聞 👀👀希望佢哋D優惠及不限時間火鍋可以繼續⋯⋯ 所以一定會回頭再嚟過 🤟🏼
好耐冇打邊爐,有朋友生日趁機放縱一下 🤫

四寶丸

脆肉魚片
厚切,焯熟後,啖啖肉,魚肉彈牙。

牛頸脊
雪花分明,唔太肥,牛肉味濃,肉質嫩滑。
圖中已經係四人份量,真係好抵。

珍寶餃子