2022-07-21
今午同事傾計,大家分享點樣可以食極都唔肥,我信食肉減肥法,夜晚即刻示範,去食火鍋主要食肉,餃子粉麵全部不點,真係得的呀,第日無重多少,食咁飽,以前至少重5磅!揀咗特別介紹呢個胡椒豬肚少爺雞湯,好夠胡椒,辣辣地好好味,先飲三碗,然後食啲雞,呢款雞平時自己買都唔平,肉嫩皮滑,自己烹可以整到啱啱熟,正!雖然食完個鍋飽咗三份一,無損我哋食肉的魔鬼慾望,終於決定吃個極級盛牛大拼盤,一齊將冰山劈開,頂層最肥美嘅係日本飛驒牛,超正!然後攻陷一口雪花牛粒,要灼耐少少中間有少少凍,肉好嫩;牛舌爽爽的,之後就無心分辨,狂吃封門柳及安格斯牛肉,大滿足!主要為平衡,食三款蔬菜,油麥菜、唐生菜、豆卜。最後有甜品送,奶凍啫喱,另一款糖不甩極另類,未見過在甜點放在火鍋內煮,煮完之後切粒加糖及花生,食味主要係甜嘅,丁點兒鹹,又幾好食!
頂層最肥美嘅係日本飛驒牛,超正!
主要為平衡,食三款蔬菜,油麥菜、唐生菜、豆卜。