餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

2018-12-05 671 瀏覽
雖然澳牛近年光環越黎越淡但係鍾意食常餐既我,講起炒滑蛋依然會用澳牛做標準直至我遇上旺記😍之前係尖沙咀食過滑蛋叉燒飯覺得好香好好食今日黎灣仔做嘢梗係要encore旺記標榜係日本雞蛋個炒滑蛋真係好重蛋味同好滑真係無得輸!個多士就正正常常啦,之前食過奶油脆豬好食D(+$5)薑汁豬潤公仔麵唔係好食到薑汁味🤣豬潤唔鞋公仔麵唔腍過得去啦奶茶夠奶夠滑,茶底唔澀,不過叫左少冰都係太多冰啦總括黎講,旺記既滑蛋已經榮升我心目中既No.1其他食物就正正常常,所以建議黎食都係食番炒滑蛋同滑蛋飯,陣蛋味真係食得出唔同另外儘量避免lunch time黎食餐廳座位有限,我12:50排隊排到13:25如果唔係唔熟灣仔我都唔會繼續排如果係專登黎食就記得避免繁忙時間啦
雖然澳牛近年光環越黎越淡
但係鍾意食常餐既我,講起炒滑蛋依然會用澳牛做標準
直至我遇上旺記😍

之前係尖沙咀食過滑蛋叉燒飯覺得好香好好食
今日黎灣仔做嘢梗係要encore

旺記標榜係日本雞蛋
個炒滑蛋真係好重蛋味同好滑
真係無得輸!

個多士就正正常常啦,之前食過奶油脆豬好食D(+$5)

薑汁豬潤公仔麵
唔係好食到薑汁味🤣
豬潤唔鞋公仔麵唔腍過得去啦

奶茶夠奶夠滑,茶底唔澀,不過叫左少冰都係太多冰啦

總括黎講,旺記既滑蛋已經榮升我心目中既No.1

另外儘量避免lunch time黎食
餐廳座位有限,我12:50排隊排到13:25
如果唔係唔熟灣仔我都唔會繼續排
如果係專登黎食就記得避免繁忙時間啦
2018-12-04
35 分鐘 (堂食)
  • 滑蛋蝦仁飯