2013-06-24 9 瀏覽
今日同男朋友食飽飯, 想食甜品, 佢帶左我去家樂坊地庫既Spade by Lassana, 一早就想試下依間甜品店, 但係之前分店只有油塘, 唔多就腳呢. 所以一直都冇機會試下佢. 佢個裝修好新淨, 燈光仲會不停轉變, 唔係死沉沉既氣氛, 一入到去有個擺滿蛋糕既甜品櫃, 啲蛋糕全部都好精緻旁邊就有個雪糕櫃+大大既凍板, 可以比客人揀口味同topping, 之後再比店員幫你炒雪糕, 雪糕有咁多味道, 實在樣樣都想試下, 店員都好nice, 比左多種口味我地試依間甜品店採用半自助形式, 坐低睇完餐牌再出去比錢買, 店員再會為你送上食物最後就揀左野莓盛薈, 同埋waffle setwaffle set大約$40有球朱古力雪糕, brownie, oreo同少少忌廉朱古力雪糕同brownie, 朱古力味好香濃, waffle蛋味好重, 外面脆身, 但裡面都有少少煙un. 夾埋少少雪糕一齊食真係一流!野莓盛薈$48上面有macaron, 士多啤利, raseberry, blueberry, 仲有士多啤利百力滋, 生果都好新鮮, 佢個野莓雪糕酸酸甜甜好醒胃, 好多果肉, 而且用waffle裝住,

佢個裝修好新淨, 燈光仲會不停轉變, 唔係死沉沉既氣氛,

一入到去有個擺滿蛋糕既甜品櫃, 啲蛋糕全部都好精緻

最後就揀左野莓盛薈, 同埋waffle set
waffle set
waffle set大約$40
有球朱古力雪糕, brownie, oreo同少少忌廉
野莓盛薈
野莓盛薈$48
生果都好新鮮, 佢個野莓雪糕酸酸甜甜好醒胃, 好多果肉, 而且用waffle裝住, 有脆有軟, 有熱有冰凍, 口感好豐富!!

見到隔離枱有toast box食, 賣相好靚, 不過好大個, 下次會拉埋幾個朋友黎食佢
$40 (宵夜)
waffle set
野莓盛薈