餐廳: 金飯館
資訊:

2022-07-11 454 瀏覽
元朗既軟飯王出名炒飯夠哂穫氣, 可惜已經結業無緣再食. 偶然間知道牛頭角新開既小店炒飯同樣出色, 梗要過黎一試一試佢啦~傍晚時間去到, 雖然食客唔算太多不過keep住接外賣order, 相信都幾受附近街坊歡迎招牌蝦頭油炒飯舖滿左脆口既蝦乾, 炒飯料就有蝦, 蠔仔同魚, 以$78黎講算係誠意十足. 至於炒飯本身炒得非常乾身, 粒粒分明, 比起坊間幾百蚊一碟既炒飯更加好食😋另一個重點係炒飯量超多, 我分左1/3比男朋友食都完全夠飽, 而我平時都唔算細食😂秘製沙嗲牛肉雙燶邊蘭王蛋飯同樣亦係份量十足, 沙嗲汁好杰身同好濃花生味, 撈飯食一流🤤由於我本身唔太食得辣, 而佢呢個沙嗲汁我食到後半段係覺得佢太辣有少少頂唔順, 唔食得辣既朋友要留意下🫣兩個飯比較上黎我鐘意招牌蝦頭油炒飯多d, 沙嗲牛肉既調味太重口味反而遮蓋左個炒飯既優點留意到在場都有幾多人叫黑松露帶子炒飯, 下次可以一試😆
招牌蝦頭油炒飯

秘製沙嗲牛肉雙燶邊蘭王蛋飯

留意到在場都有幾多人叫黑松露帶子炒飯, 下次可以一試😆
2022-07-09
招牌蝦頭油炒飯