2024-08-28 530 瀏覽
今晚屋企有家庭聚會,阿媽驚唔夠食,於是同佢去咗斬料,離遠已經見到依間滷水外賣店大排長龍,睇嚟係得到街坊熱捧嘅,我哋都唔執輸排買一份啦!我哋要咗個秘製滷水鵝拼盤,有齊招牌滷水鵝、紅腸、鵝腎、鵝肝,鵝腸,豬耳、豆腐、雞蛋、豬大腸等等,幾乎塞滿成個飯盒,真係好有誠意😍招牌滷水鵝肉質鮮嫩,滷汁入味,咬落去好香濃😋紅腸就係另一個驚喜,外脆內嫩,配上滷水,簡直係絕配。再講講鵝腎,雖然有啲人可能唔太敢食,但我覺得佢嘅口感非常特別,爽口得嚟味道濃郁,真係值得一試。至於鵝肝,滑得嚟又香口,食落去真係好享受。鵝腸就更加好味,滷得剛剛好,咬落去有彈性,味道一流。另外,豬耳、豆腐、雞蛋同豬大腸都一樣好正,豆腐吸收咗滷汁,味道更加香濃,雞蛋好香,食落去真係好滿足。豬大腸就係另一個驚喜,咬落去有彈性,滷汁好入味。依份滷水鵝拼盤真係好抵食,無論係味道定係份量都令人滿意,絕對值得再回頭!如果你鍾意滷水,記得去試下!評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺一品滷水專門店北角英皇道301-319號麗宮大廈地下5號舖📍炮台山港鐵站A1出口6分鐘路程

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️