2023-12-14 118 瀏覽
走過一間小巷嘅小食店,我聞到一陣陣香脆嘅炸雞味,我心諗:嘩,呢個味,一定要入去試吓!店面唔大,但個櫃台後面忙嘅師傅明顯手勁嗲,一對翼一對翼咁炸,勁熱氣騰騰架!🍗我叫咗份經典鹽酥雞翼,等嘅時候四圍望,見隔籬嘅客人啃得咁過癮,我都等唔切啦。終於輪到我,啖啖雞翼,外皮炸得又香又脆,蔥花洒萌面頭增加咗好多層次。咬落去,肉汁真係噴出嚟,滋味十足,飛起都有份!而家講緊,我個口仲留住個鹹香同埋輕微嘅辣味,完美夾擊!最正係啲雞翼弄得好入味,食到個骨都嘆唔停,唔似啲平時外面乾巴巴嘅雞。成件事簡直好似水晶球咁,望落平凡,但一旦開始,你會發現每一啖都聚滿咗驚喜。要同大家推介,下次過嚟,記得叫多幾對,因為一對真係唔夠喉!👍🔥