2022-11-07
咁岩去開荃灣西行街想試新野,見到係海濱花園旁有新開全好評嘅小店,價錢又唔貴,就行遠啲都試下~❤️芝士漢堡扒 $58+8佢所有定食set都免費配飯連飯素;如果加飲品就會送埋前菜、漬物、味噌湯。我就叫左老闆推介嘅玄米茶,佢唔係用茶包㗎,超香濃可以解下膩;味噌湯入邊仲有蜆,漢堡扒夠淋,味道唔錯吉列三元黑豚拼吉列廣島蠔 $88廣島蠔我冇食就比唔到意見,吉列豬扒外皮都脆,只係塊豬扒本身嘅質素麻麻,冇乜肉汁同豬味,點左沙律醬食都還可以鹽燒鯖魚 $52味道OK,不過稍為多骨咗少少❤️香蔥沙律脆雞 $38可能落左新鮮紅胡椒,所以辣辣地幾惹味炭燒竹輪明太子烏冬 $60竹輪好大條,烏冬幾滑,可惜整體較淡❤️明太子薯條 $38份量好大份,我地7個人share一份薯條😂當然條條都脆卜卜,唔油膩,個醬都好味👍🏻迷你大阪燒 $33Size 真係迷你,一隻手掌左右,味道正常❤️脆脆雞軟骨 $38炸物果然唔會失望,粒粒都脆,味道同脆雞有啲似總結:今次因為人多我地都試到小店幾多款色,欣賞佢定食全部配有飯素嘅飯;印象最深刻係薯條😎真心必點,好食兼抵食,大家如果係荃灣想食炸物,記得幫襯e間小店~地址:荃灣怡樂街1-5號海濱花園海裕
❤️芝士漢堡扒 $58+8
吉列三元黑豚拼吉列廣島蠔 $88
鹽燒鯖魚 $52
味道OK,不過稍為多骨咗少少
❤️香蔥沙律脆雞 $38
可能落左新鮮紅胡椒,所以辣辣地幾惹味
炭燒竹輪明太子烏冬 $60
竹輪好大條,烏冬幾滑,可惜整體較淡
❤️明太子薯條 $38
迷你大阪燒 $33
Size 真係迷你,一隻手掌左右,味道正常
❤️脆脆雞軟骨 $38
炸物果然唔會失望,粒粒都脆,味道同脆雞有啲似
地址:荃灣怡樂街1-5號海濱花園海裕閣22座地下108號舖
評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~