2023-07-10 1457 瀏覽
身為米線愛好者,當然要試盡吾同嘅米線啦😝 今次去食人氣米線鋪頭 - 老板娘雲南米線。店舖營業日子不穩定,建議上佢地社交平台睇睇當日有冇營業先出發過去。我地17:00左右店舖剛開門時間到達,已經大排長龍,要排大約1.5小時先成功入座🫤我地叫咗佢嘅麻辣湯米線、麻酸辣湯米線同給幾款小食炸物,全部都係即叫即整,非常新鮮🤤 論湯底,個人認為比較普通🫢 麻辣湯有麻香,吾係死辣;麻酸辣湯酸味吾太出。米線軟硬適中,普通正常米線。相反,佢地嘅炸物相對較為出色👍🏻 我地叫咗店舖嘅招牌酥炸雞球、野菌腐皮卷、蒜香椒鹽雞翼同埋反斗蝦膠豆卜。炸物不但即叫即炸熱辣辣外,仲好脆且不油膩。招牌酥炸雞球外層包住薄嘅粉漿,內層雞肉粉嫩多汁,果然係招牌菜☺️ 另外,反斗蝦膠豆卜同樣出色。豆卜炸到酥脆,但吾會硬;內餡釀咗蝦膠,有彈牙口感,好少地方食到👍🏻 非常推薦大家去食此店嘅炸物,好好食🥰

麻辣湯米線

招牌酥炸雞球

反斗蝦膠豆卜

90 分鐘 (堂食)
招牌酥炸雞球
反斗蝦膠豆卜