2019-01-02 491 瀏覽
終於食咗呢間朋友成日狂推嘅星洲名廚😂 每次佢都會話呢度個炸豬扒有幾驚為天人,咁啱當晚九點幾響附近,周圍想食嘅都收哂,就索性入去試下啦🙈三條友兩個叫豬扒一個叫雞扒,雖然雞扒比豬扒平兩蚊,份量差成倍,雞扒得一塊仔切五六件,豬扒就疊成兩層八九件咁,明顯抵食好多,味道方面雖然話係香茅雞扒飯係完全冇香茅味,係幾嫩滑但普通雞扒囉,而豬扒就真係幾好味,厚切啖啖肉,炸得香口得嚟又夠軟腍,軟腍得嚟又有彈性,點埋個酸汁食又解咗個油膩感✨至於飯麵,煎蛋飯係絕對搵笨,隻蛋煎到封哂邊咁好似幾靚,但好細隻又好頹咁,俾多一蚊隔離成大兜咖喱,相比之下頹感更甚😂而咖喱就真係幾真材實料咁,嗜辣必選但我試咗啖就頂唔順,佢仲要唔係死辣,而係入口時得香料味唔覺辣,然後隔幾秒啲辣勁先至隨後爆出嚟,朋友好似食得咁過癮我就唔得囉😂我個黑豉油撈丁唔錯,係油咗少少,不過食前真係要撈勻啲先食,開頭嫌佢唔夠味,食到最尾好重味🙈btw佢個老火例湯幾好飲😛

btw佢個老火例湯幾好飲😛