2017-10-22 42 瀏覽
唔知點解韓國嘢定期都會突然好想食,但普通燒肉實在食得太多,睇開韓劇諗起好耐冇食過炸雞,就即刻心郁郁去搵一下!睇到呢一個標誌就諗起韓國地道嘅炸雞餐廳!夜晚大約六點,人流還未算多。呢度坐得幾舒服幾闊落。我地點左一份熱熔芝士炸雞,炸雞一開始上嘅時候就只有原味,沒有任何添加醬料。職員之後攞出剛剛燒熔嘅芝士淋上去,新鮮滾熱辣,已經傳來陣陣芝士香味!淋完芝士之後,建議大家要快啲夾來吃,因為芝士冷卻之後又會凝固。炸雞炸得好香脆,入邊嘅肉亦都仲好嫩好滑,能夠保留到肉汁!配上芝士嚟食份外上癮!魚糕湯鍋估唔到份量咁大,湯底好鮮甜有少少嘅微辣!魚糕煙韌彈牙!真係令人好懷念韓國街邊小食檔阿豬媽嘅魚糕串!最尾仲食埋粟米,有勁多芝士!粟米好香甜,一口接一口!呢度過咗八點之後越來越多人,當中仲有好多韓國人來幫襯,味道有一定嘅保證!

睇到呢一個標誌就諗起韓國地道嘅炸雞餐廳!

夜晚大約六點,人流還未算多。呢度坐得幾舒服幾闊落。

我地點左一份熱熔芝士炸雞炸雞一開始上嘅時候就只有原味,沒有任何添加醬料。

最尾仲食埋粟米,有勁多芝士!粟米好香甜,一口接一口!