2022-08-23
熱愛韓國菜嘅我,特別鍾意食辣炒年糕同韓式炸雞☺️難得cheat day,當然要盡情咁食,知道Sodam chicken有炸雞焗雞放題,就決定黎試下😋餐廳環境乾淨企理,仲不停播住韓文歌😎🐓炸雞+焗雞+額外口味+🍕Pizza+🍢小食放題👨🏼👩🏻🦰成人($178)(90分鐘)👧🏻👦🏻小童($88)炸雞焗雞放題價錢唔算貴,原來仲有咁多款口味可以叫,有時仲會有新推出嘅口味,一次過滿足晒我咩味都想試嘅願望😳 除左炸雞焗雞之外,仲有pizza、小食都可以盡情食🤣🔸炸雞(無骨)🔸炸雞外皮香脆,炸粉夠薄,就算凍左食依然脆卜卜🫢雞肉嫩滑juicy~🥫甜酸炸雞酸酸甜甜,開胃得黎唔油膩😋🍯蜜糖芥末香蔥炸雞蜜糖芥末醬汁包裹住juicy 炸雞,配上香蔥能提升香味🧄濃蒜炸雞蒜味濃郁,食落有驚喜,個人推薦嘅口味之一🤤額外口味🥚黃金鹹蛋炸雞鹹蛋黃味香濃突出,有一粒粒鹹蛋碎,推薦!🇰🇷泡菜炸雞醬汁濃郁,泡菜辣味突出🔹焗雞(無骨)🔹焗雞比起炸雞無重飽滯感,可以食多幾種唔同嘅口味🤣🍯蜜糖蒜香焗雞焗雞外皮沾滿粟米片,食落香甜又脆卜卜🧀雙重芝士焗雞鋪滿濃郁嘅芝士粉,芝士粉香濃帶點甜🇰🇷韓風紫菜焗雞比其他口味淡,但雞骨一樣juic
餐廳環境乾淨企理,仲不停播住韓文歌😎
🐓炸雞+焗雞+額外口味+🍕Pizza+🍢小食放題
👨🏼👩🏻🦰成人($178)(90分鐘)
👧🏻👦🏻小童($88)
🔸炸雞(無骨)🔸
🥫甜酸炸雞
酸酸甜甜,開胃得黎唔油膩😋
🍯蜜糖芥末香蔥炸雞
蜜糖芥末醬汁包裹住juicy 炸雞,配上香蔥能提升香味
🧄濃蒜炸雞
蒜味濃郁,食落有驚喜,個人推薦嘅口味之一🤤
額外口味
🥚黃金鹹蛋炸雞
鹹蛋黃味香濃突出,有一粒粒鹹蛋碎,推薦!
🇰🇷泡菜炸雞
醬汁濃郁,泡菜辣味突出
🔹焗雞(無骨)🔹
焗雞比起炸雞無重飽滯感,可以食多幾種唔同嘅口味🤣
🍯蜜糖蒜香焗雞
焗雞外皮沾滿粟米片,食落香甜又脆卜卜
🧀雙重芝士焗雞
鋪滿濃郁嘅芝士粉,芝士粉香濃帶點甜
🇰🇷韓風紫菜焗雞
比其他口味淡,但雞骨一樣juicy 嫩滑
🍖BBQ 香辣焗雞
🔥噴火辣焗雞
兩款口味同樣惹味,噴火辣焗雞辣度同三養辣雞麵有特揮🔥 BBQ 嘅辣度比較温和😎
🔸Pizza🔸
🍕泡菜雞放題薄餅(是日款式)
薄餅皮底酥脆薄身,餡料豐富,有泡菜、雞塊、芝士等,細細塊咁唔會太濟😆
🔹小食🔹
🌶韓式辣泡菜
🍜涼拌水冷麵
🌶韓式涼拌海蜇
涼拌海蜇甜辣爽口,水冷麵味道清新解膩
🍟蜜糖芥末薯條
薯條香脆,上面鋪滿蜜糖芥末醬,會令人食唔停口