2017-09-22
早排聽聞有日本炸雞新開,俾佢金黃色嘅雞件深深吸引,於是就約埋朋友一齊炸雞盛宴。雞全部都係雞~~排隊等位嘅時候已經俾櫥窗嘅模型引到我地口水都流埋,但因為係食晏時間,等位嘅人好多。大概20分鐘之後終於排到我地啦! 入面座位唔多,大概坐到3-40人左右,大部分都係4人枱,如果一班朋友一齊黎可能就要分開枱坐啦。一開始吸引我地嘅係炸雞山!!有足足20件炸雞,鐘意大擦炸雞嘅朋友們一定可以爽過夠呀!!但因為朋友想試下唔同醬料風味,於是我地分別叫左幾種款式嘅定食,有飯有湯有雞有醬!一定非常滿足呢~而且每張枱上面都有提供無限量麻醬,方便加落椰菜絲上面。我地分別叫左鐵板南蠻他他醬炸雞定食、KARAYAMA定食(梅) - 4件、鐵板七味山椒炸雞定食,一共有12件雞。點餐之後唔洗10分鐘定食就陸續送到啦,先試下我最鐘意食嘅南蠻醬,有啲失望嘅係蛋同醬撈唔勻,所以一舊有沙律醬味,一舊就得蛋黃,但炸雞咬落非常脆口,脆皮超薄!!咬落去一口脆脆嘅雞皮上面,雞油香慢慢滲出嚟,肉質亦好嫩滑,而且重點真係有肉汁㗎!之後就係炸雞定食,有提供3種醬汁,秘製芝麻蒜蓉醬、果香鹽味醬同時令滋味醬,朋友一致認為蒜蓉醬最香濃惹味,而其他兩
雞全部都係雞~~
大概20分鐘之後終於排到我地啦! 入面座位唔多,大概坐到3-40人左右,大部分都係4人枱,如果一班朋友一齊黎可能就要分開枱坐啦。 一開始吸引我地嘅係 炸雞山!!有足足20件炸雞,鐘意大擦炸雞嘅朋友們一定可以爽過夠呀!!
而且每張枱上面都有提供無限量麻醬,方便加落椰菜絲上面。
我地分別叫左鐵板南蠻他他醬 炸雞定食、KARAYAMA定食(梅) - 4件、鐵板七味山椒炸雞定食,一共有12件雞。
朋友一致認為蒜蓉醬最香濃惹味,而其他兩款則食唔出有咩特別,就係咸咸地,有啲醬油嘅味道。
跟餐嘅味㬝湯略嫌唔夠味道,比較淡,飯嘅份量足夠,女仔自己食哂成個餐應該會飽到上心口!!
最後係鐵板七味山椒炸雞定食,亦都係朋友最想試嘅口味。食落好重花椒嘅味道,有少少苦味,之後辣味慢慢滲出,朋友係邊食邊嗌好辣,但我個人就覺得辣度可以接受,但同雞炸配合就好似有啲畫蛇添足嘅感覺,明白獨沽一味始終無辦法滿足唔好人嘅口味,呢點都合情理嘅!
總括嚟講,呢餐十分滿足我嘅炸雞癮,亦都會再次幫襯😆