2018-01-15
沒什麼好得過好朋友ad hoc 咁約都能相聚其實人越大朋友越來越少,我們亦因為嫁人,已經遠離沙田區luuuu~ 所以今晚顯得格外珍貴。本來同班gals 諗住去m3,點知k姐好揀唔揀話要食肉餅哥,無得訂位,即係要自己去拎位.... 而且又真係全部都係肉餅餐! 我地每個人嚟到,佢都俾咗碗例湯我地,唔係味精湯,飲完唔會覺得口渴,好似呀媽煲嘅湯咁~ 呢個係推介嘅咸旦黃煎肉餅,佢煎得唔算太香口,不過咸旦黃真心多,我班朋友幾驚我爆膽固醇,同埋唔會太咸,肉餅嚟講真係唔錯,不過我想佢再煎香啲就好了。南瓜粥有點稀,不過南瓜味道不太濃,但對於個胃麻麻嘅我算係咁。由於我地3個人食兩個餐,好友諗住叫個炸雞食下,點知嚟到竟然係..............麥樂雞 !!!!! 喂呀! 同日老麥做緊$10 9件呀,我俾$38都係得嗰5件雞,你會唔會覺得太過份呀~ 你真係拎個雞球,求求其其炸我都無咁嬲。咁講,其實呢間野都係俾附近街坊食下飯,質責都還可以。
所以今晚顯得格外珍貴。 本來同班gals 諗住去m3,點知k姐好揀唔揀話要食肉餅哥,無得訂位,即係要自己去拎位....
而且又真係全部都係肉餅餐!
咁講,其實呢間野都係俾附近街坊食下飯,質責都還可以。