2023-01-27 54 瀏覽
西環熾工房的炸雞套餐真係好抵又好食,第一次跟朋友來到呢間隱世的炸雞店,估唔到驚喜連連。首先就係牆上的塗鴉,藝術氣息濃郁,七彩繽紛讓人感受到愉悅,未食野已經覺得來到藝術館,不停在欣賞牆上的藝術,真的靚到七彩。心情好當然食咩都開心,唔好以為港島區食野一定貴,呢度炸雞絕對平民價,大件夾抵食,點了兩個炸雞套餐,一個係滋味脆雞套餐,一個係原味烤雞套餐,包埋小食同野飲,炸雞好味烤雞也好味。另外再點多個香草焗牛排菇,呢隻菰多汁又夠香,必點必試啊。食炸雞少不了配啤酒,呢度都有幾款酒可以點,我們今次就飲Orion beer, 味道岩曬配炸雞,一啖炸雞一啖啤酒,真係人生一大樂事,大家快D來試下啦。
2023-01-19