2023-09-21
「炸雞+ 啤酒+ 朋友 = 開心😃時刻」朋友推介了呢間韓式炸雞連鎖店,呢度嘅Pizza都好出名,上網睇到不少好評,所以星期五晚都好多人,都排咗一個鐘。🍗蜂蜜秘製牛油炸雞外皮炸得香脆,表面鋪滿芝士粉,撕開表面皮下,會食到雞肉上的牛油香氣,略嫌雞肉唔夠juicy,但仲算嫩滑,佈滿芝士粉的位置好惹味!🍗甜酸辣炸雞有少少失望,因為一啲都唔辣,似甜酸醬的味道,加咗醬外皮自然冇咁脆,所以我都係鍾意食蜂蜜炸雞多啲。經典薄餅 Pizza 🍕薄餅方面都算用心設計,選擇都算多,除咗有經典薄餅,還有墨西哥薄餅,配合唔同人嘅口味。pizza 仲可以選擇特色手工批邊,Pizza嘅配搭上都算特別,每一款都配合唔同嘅配料食材。🍕韓式海陸使用韓式烤肉配搭香辣蝦,再加上不同配料,例如薯角、青椒、蘑菇,口感上有層次,韓式烤肉味道超惹味但唔會過鹹。另外,最欣賞飲品可以有好多選擇,紅白酒、韓國燒酒、特色調酒.......✨推介: MAKGEOLLI用大米發酵而製成米酒,酒精濃度相對會低少少,呢度有不同款式,例如芒果、荔枝味,配搭生果好適合,飲落去會甜甜地同有米水般的質感。Ps: 由於限時90分鐘,所以最後好齊人先入。推薦指數
🍗蜂蜜秘製牛油炸雞
🍗甜酸辣炸雞
經典薄餅 Pizza 🍕
🍕韓式海陸
✨推介: MAKGEOLLI
Ps: 由於限時90分鐘,所以最後好齊人先入。
推薦指數:⭐️⭐️⭐️
香港食炸雞算是一個不錯的選擇,當然在我心目中橋村炸雞是我的No.1。
但係呢度好適合一班朋友聚會,飲品食物選擇都多。
原來已經有6間分店,不同地方都有選擇。