2022-11-17
聽朋友講呢間既炸饅頭好好食😍就搵晚同朋友兩個人黎試下!我地6點15分左右到達餐廳,好彩未算多人唔洗排隊可以直接入!👍🏻👍🏻我地即刻叫左個招牌雞煲(BB辣),果然係BB辣,冇乜辣味🤣🤣下次我地都係試下小辣!啲雞好有雞味,味道濃郁,非常滋味😍😍我地食完第一轉之後就毫不猶豫再次加雞,可以加雞既份量都好貼心,2個人都可以加1人份量既雞,咁就唔怕食太多雞之後打唔到邊爐啦😌同埋最特別既係呢個雞煲店係可以叫茶餐廳飲品,例如檸茶檸水奶茶😍平時出去食雞爐邊爐都係配可樂,今次試完發現配返奶茶檸茶都不錯🤣👍🏻食左兩轉雞之後我地就叫職員幫我地加湯打邊爐,一開始就試下佢地最出名既炸饅頭先!照我觀察真係每個人都叫兩份咁制,所以我都唔執輸一次過就叫左每人兩舊🤣果然個皮夠脆,仲會配埋煉乳,簡直就係絕配!差啲就想叫多幾份🤣然後邊爐配料都算多,質素就唔可以話好好,啲牛肉有時會未解晒凍就上,不過呢個價錢又可以接受到既,配料最好食可能就係芝士竹輪了🤣🤣星期六日$178唔洗加一任食兩個鐘,呢個價錢完全合理,下次個再黎食!!不過只係得屯門同元朗有分店,如果再開多D分店就好了~~下次就應該會主攻食雞🤣🤣