2021-12-21
週末11點幾約咗親友喺康怡飲茶,見依間餐廳光鮮整潔,係最近新開嘅,咁就一於試試啦。餐廳入面裝修風格好文青食食吓,發現佢哋播歌神音樂,都非常懷舊下😄😄食物選擇都算多,咩都有啲,有啲點心都幾特別香茅蝦春卷呢個春卷非常鬆脆,就算放耐左都好食香茅味唔算好突出,但蝦就真係落足料👍🏼👍🏼蝦子水餃撈麵絕對有驚喜!撈麵非常彈牙!我落咗少少豉油、醋同埋辣椒油,已經好好食!水餃每隻都好有份量,好味👍🏼韮黃鮮蝦腸總共有六件,每件都包左一大隻蝦,非常精緻,亦非常體貼👍🏼👍🏼當然每一件都有韮黃啦~豉油都值得一讚,甜味同咸味恰到好處,用嚟撈麵都正😋😋鴛鴦臘腸卷第一次見一個臘腸卷入面,係有兩種臘腸組合而成,好得意,都幾好食,鍾意食臘腸嘅人一定要食👍🏼👍🏼餐廳仲好細心咁將臘腸卷一分為二,就算一人食兩件都覺得唔係好夠喉😛😛由於每樣點心都好精緻,食到咁上下,忍唔住加單叫多一樣。咖喱雞粒脆炸包,成個包都炸到好脆,食嘅時候非常熱!可以用筷子將佢一分為二攤凍。裏面包左咖喱雞粒,有少少辣,個包本身又有少少甜味,所以口感味道都幾有趣,幾好食。兩個人食一個中式嘅brunch,三百幾蚊,食物嘅質素係好唔錯,值得值得😁😁去到中午12點,
餐廳入面裝修風格好文青
食食吓,發現佢哋播歌神音樂,都非常懷舊下😄😄
食物選擇都算多,咩都有啲,有啲點心都幾特別
香茅蝦春卷
呢個春卷非常鬆脆,就算放耐左都好食
香茅味唔算好突出,但蝦就真係落足料👍🏼👍🏼
蝦子水餃撈麵
韮黃鮮蝦腸
鴛鴦臘腸卷
由於每樣點心都好精緻,食到咁上下,忍唔住加單叫多一樣。
兩個人食一個中式嘅brunch,三百幾蚊,食物嘅質素係好唔錯,值得值得😁😁去到中午12點,已經要排隊了,所以如果住得近嘅話,早少少就好出發喇😎😎