2007-11-06
我星期日睇演唱會, 約咗成班friend 一行八人喺尖沙咀等, 見附近冇咩好食, 呢間嘢又有位喎, 我哋咪入去坐囉. 坐低後完全冇人俾餐牌我哋, 唔好講茶啦, 真係水都冇杯呀! 之後我哋問佢攞餐牌"唔該攞本餐牌我睇睇", 點知八個人都真係得一本, "唔該攞多本餐牌我哋睇睇", 點知都真係多一本. 嘩! 真係聽話.我都唔記得我哋叫咗幾多嘢食喇, 但係我最記得係, 每樣嘢都係得少少, 我哋八個人叫湯, 每人半碗; 叫炒年糕, 每人得一件. 最好笑係我個friend 都話啲炒飯入面o既蝦臭, 個waiter 都可以叫我哋試真啲囉.最後食淨好多嘢都諗住飲杯水走啦, 叫咗兩次都冇人嚟, 再叫多次就有個全場最串o既妹妹仔埋嚟, 點知加咗唔夠兩杯水又走咗去, 我哋叫佢返嚟加水, 佢仲講埋"XX"兩個字. 嘩! 依家咩態度呀, 唔好講我係客人啦, 就算點都唔應該講啩!收錢張單又唔清楚, 我哋冇叫A 又話我哋有, 問佢A 即係咩啦, 點知佢哋話即係B 喎. 你估你係麥兜呀?