我收工突然好想食土豆絲,男朋友(顎巴Oppa)見佢樓下間老川皇有得食,即刻二話不說帶左我入去🤣坐低左先發現原來老川皇仲有串燒食,即刻落單點返串燒韮菜 燒菠蘿 燒茄子 再加樽啤酒嘆嘆佢先😋 麻辣土豆絲👍👍👍👍好好味!係我想食既味道!麻辣好麻唔會太辣,麻麻痺痺既感覺好正!越食越上癮😋土豆絲爽口,條身唔會太厚太薄,食落口感岩岩好😋👍醬汁分量配合土豆絲既份量非常好,食完唔會剩太多醬汁係底,每條土豆絲都好好味🤤🤤完全大大滿足我今日對土豆絲慾望😋👍 三絲炒米粉👍👍👍原本叫哩碟係為左填飽個肚,但係竟然有驚喜😂米粉好彈牙煙韌 蛋絲好香蛋味 蔥絲有爆香過既香味 紅蘿蔔絲唔太粗唔太幼,三絲切得好平均,易放入口唔會一大一小好難先食到,味道我覺得有小小偏咸,不過鐘意食濃味野既男朋友話好正,仲清晒成碟米粉😋 串燒系列:燒韮菜 燒薯片 燒菠蘿 燒茄子 燒羊架令我地刮目相看既竟然係燒薯片!!!薯片燒得唔太乾,食落仲有薯仔既Juicy,加上孜然粉 糊椒粉 鹽等等既配料!超。級。好。味。!!我地食完最後Ancall多次燒薯片!正正不得了!原本以為同普通薯片差唔多味,點知食到有驚喜😋😋推薦👍👍👍👍👍 燒韮菜我本身鐘意食燒

麻辣土豆絲👍👍👍👍

三絲炒米粉👍👍👍

串燒系列:燒韮菜 燒薯片 燒菠蘿 燒茄子 燒羊架

燒韮菜我本身鐘意食燒得比較乾身同埋勁多孜然粉 糊椒粉 七味粉 等等調味料!但係哩個燒韮菜食落唔太中我鐘意既point, 菜身比較多水 而且有d位置好難咬斷,所以燒韮菜普通 唔太推薦🥴

燒菠蘿係我每次食串燒必點既食物,因為我係一個菠蘿控😂但係今次哩個燒菠蘿普通,菠蘿唔太甜而且比較多渣,好難一口切斷菠蘿絲,菠蘿唔算厚切,所以燒菠蘿都屬於普通 唔太推薦🥴

原條燒茄子好好味道😋👍重口味又多蒜,岩晒用黎送啤酒🍻茄子皮同肉好容易咁分離,茄子夠晒淋,連個茄子頭都熟透晒,好容易分得開👍而且茄子夠肥美,啖啖肉 啖啖都好蒜 好爽😋😋推薦👍👍👍👍

燒羊架都唔錯!羊既脂肪燒到好甘香,肉既比例岩岩好,每啖肉都夾雜左d肥騰騰既脂肪😋簡直係入口即溶既味覺享受!不過男朋友本身鐘意食有陣羊羶味既羊,但係哩個羊架係冇乜羊羶味,所以佢覺得個羊架普通!但係我就唔鐘意陣羊羶味🤣所以我覺得好正好好味!推薦👍👍👍👍

今次晚餐大大滿足左我土豆絲既食慾😋😋下次再癮起個陣,再黎哩到大滿足啦!😋😋👍