2017-06-06 1490 瀏覽
上次試過佢啲扒類、真心覺得好唔錯,今次一齊六隻腳,全部都食牛,去到梗係叫威靈頓牛扒,一坐低首先叫咗先,因為牛扒要等45分鐘,之後都叫番上次啲豬扒同魚,但今次重點是威靈頓牛扒,三個字**好失望**,塊牛扒出邊包住一層蘑菇、再包一層酥皮,上枱嗰陣已經切好一片片。賣相的確唔錯。但1. 放入口已經唔熱,係一啲熱力都冇;2.酥皮一啲都唔脆皮,厚酥皮唔脆你話點搞,感覺一個麵包夾牛扒感覺;3.入面嗰層蘑菇偏苦味,苦蘑菇搶晒牛扒的味道。最後我搵到一個好食嘅方法,將蘑菇同酥皮完全分開,淨係食塊牛扒係最好味……, 我相信會再去的時候,只會叫barbecue pork chop and rib eye 。今次劣評完全因為佢哋個招牌菜*威靈頓牛扒*😞