2022-08-17 45 瀏覽
自從做左gym之後,一直想食clean啲,只可以餐餐自己煮。不過最近就發現到大角咀呢頭有間餐廳除左有keto-friendly既menu,仲有vegan同low carb添,啱哂控制飲食既朋友!餐廳主要做外賣,不過都有少少位可以堂食。裝修行太空科幻風格,坐低食既話都幾啱打卡。而Menu方面主要分左做low carb、more vegs同more meat幾類,適合唔同既飲食習慣,最貼心既係每樣野都寫哂有幾多g碳水、脂肪同蛋白質,唔洗自己計餐死,簡直係健身界既福音!✨The Moon金文畢芝士牛肉漢堡呢個burger用左金文畢芝士黎取代麵包,聽落好似好滯。但成個burger有唔少蔬菜,好似生菜、洋蔥、番茄,平衡返味道,食落幾fresh。而塊漢堡肉好厚,咬落好多肉汁,配埋半融,而且好香奶味既芝士,真係好夾!✨法式油封春雞配砵酒洋蔥及椰菜花扒春雞好大份,而且烤到金黃色,外層既皮烤到脆脆地,入面既肉嫩滑多汁!而椰菜花扒亦都好大件,食落有香濃既蒜味,好惹味。配菜中我最中意既係砵酒洋蔥,洋蔥已經炒到非常軟身,味道微酸微甜咁,令人好開胃。✨天貝薯條我一直都好中意食薯條,但因為想低碳飲食,所以好耐冇食

✨The Moon金文畢芝士牛肉漢堡

✨法式油封春雞配砵酒洋蔥及椰菜花扒

✨天貝薯條
我一直都好中意食薯條,但因為想低碳飲食,所以好耐冇食啦!特登叫左呢到既天貝薯條,天貝其實係黃豆配上天貝益菌發酵製成既豆類製品。第一啖食個時,發現天貝個texture真係幾似薯條(又或者係芋頭條),炸完之後外脆而入面十分綿密,但唔同既係冇薯仔既香氣,取而代之既堅果香同天貝少少發酵既獨特味道,可以一試!

✨香辣腰果芝麻醬牛肉丸
好惹味!腰果芝麻醬甜甜地,唔係好食得出辣,幾mild。不過個醬好濃堅果香。牛肉丸粒粒爆汁,而且食得出牛肉香氣。
天貝薯條
香辣腰果芝麻醬牛肉丸