2013-09-02
話說都有一段日子冇寫食評, 我都知各位 文粉 等左好耐可惜朕實在係忙得太緊要, 日日出入法庭, 同班栗絲打下交道咁不過, 朕就好守規舉既, 就唔會好似 d "森嗎煙腸" 咁嚮法庭影相呃 like拿 editor 我唔係離題, 我今次要推介既係灣仔區域法院附近 walkable distance 既一家粥店皆因最近去旅行太多, 水肚不服, 攪腸沙, 所以清清腸胃必須要介紹 - 靠得住靠得住我食過好多次, 識食粥之人亦冇可能未食過 今次 order 左朕比較喜歡既 "手撕雞皇粥"粥底係呢度既皇牌, 採用魚湯粥底, very good甜而軟綿綿, 非常推介!! 粥底唔會食倒一粒粒未溶既飯,朕好怕食D稀粥,又唔係潮洲粥唔拖唔水雞絲都唔慳, 幾足料, 抵食又好味另外佢果隻儍都幾好食朕一般好少食儍,一舊飯唔知有咩好食佢隻儍𥚃頭有瘦肉有黃豆,食落又算係有層次,也可以一試粥舖黎講,佢油器方面選擇比較少可能未必滿足倒 D 肥仔肥妹不得不提就係個收銀哥哥仔,我食完未走得佢已經棟響度趕客咁等收錢,咪之連推介都唔洗咁姐,過往裝修前親民態度冇哂 lu, 是次 tips: 0.therefore:文Ey fo
靠得住我食過好多次, 識食粥之人亦冇可能未食過
今次 order 左朕比較喜歡既 "手撕雞皇粥"
粥底係呢度既皇牌, 採用魚湯粥底, very good
甜而軟綿綿, 非常推介!!
粥底唔會食倒一粒粒未溶既飯,
朕好怕食D稀粥,又唔係潮洲粥唔拖唔水
雞絲都唔慳, 幾足料, 抵食又好味
另外佢果隻儍都幾好食
朕一般好少食儍,一舊飯唔知有咩好食
佢隻儍𥚃頭有瘦肉有黃豆,
食落又算係有層次,也可以一試
粥舖黎講,佢油器方面選擇比較少
可能未必滿足倒 D 肥仔肥妹
therefore: