小妹 , 第一次寫食評就係為咗呢一間餐廳, 因為真係覺得呢間餐廳值得大力推介.生日la, 老公俾我話事! 初時已選擇一間酒店專食蠔同海鮮 ; 因為係散叫, 所以有少少驚會太貴, 但如果吓吓就住食就超冇意思 ; 所以再上嚟 openrice 再 search 一下. 點知就俾我搵到呢一間. 見到 d 食評都唔差又新開加上個環境冇酒店咁拘謹, 最緊要每日都有好多款選擇! 所以決定一試. 結果 滿意情度係爆晒燈... ... ... 主打食物 : 生蠔 , 牛扒 , 燒虎蝦生蠔當日有 15 款生蠔可選擇, 所以決定食足咁多款 ( 每人一隻 ) 當隻叉遇上生蠔時就會知道隻生蠔有幾肥, 每一隻生蠔肉身嘅厚度... ... ... 個興奮 feel 簡直由隻叉傳送到手, 再由手傳送番到大腦; 味道 : 你會知道甚麼叫做 " 鮮甜 " 牛扒 及 燒虎蝦肉質和味道絕對可以與大酒店相提並論環境細細間. 沒有酒店的舒服座位及 view , 但有舒服自在嘅感覺服務有兩個女侍應; 一個生手 ( 鬼妹仔 ) 一個熟手 ( 香港人 ) 感覺細心 , 舒服同專業. 因當日都 full 晒, 所以都冇咩時間理我哋

主打食物 : 生蠔 , 牛扒 , 燒虎蝦
生蠔
味道 : 你會知道甚麼叫做 " 鮮甜 "
牛扒 及 燒虎蝦
肉質和味道絕對可以與大酒店相提並論
有兩個女侍應; 一個生手 ( 鬼妹仔 ) 一個熟手 ( 香港人 ) 感覺細心 , 舒服同專業. 因當日都 full 晒, 所以都冇咩時間理我哋, 但當我有哋有咩要求都會即時處理. 俾人感覺到佢係好有心去做每一件事. ( 呢種感覺好耐都冇見到 )
呢間餐廳一定一定會再去食
** 已忘記影相, 因為太滿足同興奮 **

2010-05-24
慶祝紀念