早前見到有推介關於香港終於有喺澳洲Newtown好出名嘅士多啤梨西瓜蛋糕,所以決定來試食一次。下午一點幾來到,看到門外黑板寫住「試業中」,剛好餐廳角落有一張枱,唔洗等就可以入座。首先叫咗All Day Breakfast來試,第一眼覺得假如食物種類可以再豐富一啲就更好,因為沙律都幾大份,如果其他肉類、蕃茄、蘑菇可以更大就更滿足。同埋麵包及茄汁豆可以更熱就會更可口。值得一讚喺黑松露炒蛋,煮得好滑好香口!友人叫咗杯Moccacino,味道濃烈,唔算太甜,亦有拉花。朋友滿意。最後就是重頭戲 Signature-Tastic 蛋糕,有大、小兩個size之分,大為$68,小為$58,叫咗大兩分食。第一眼外觀同澳洲版本80%相似,澳洲版有更多層,但係反而香港版面頭嘅水果仲大粒啲!第一層有士多啤梨、提子、開心果同玫瑰花瓣,絕對美觀同有落足料。 底下幾層為玫瑰花cream同西瓜肉。食落覺得同澳洲嘅味道都接近有9成相似,水果同玫瑰嘅甜味都好出。唯一美中不足就是嫌蛋糕嗰兩層不夠厚身同鬆軟,完全食唔出蛋糕嘅質感!整體來說店鋪環境舒適,食物質素同價錢可以接受。希望正式開業後會帶來更多嘅食物選擇。下一次再次光臨
All-Day-Tastic
Moccacino
Signature-Tastic
整體來說店鋪環境舒適,食物質素同價錢可以接受。希望正式開業後會帶來更多嘅食物選擇。下一次再次光臨嘗試新嘅食品!
2016-03-13
All-Day-Tastic