2019-08-09
星期 5 夜晚 8:30 pm 黎到仲要等位 , 都幾多人 wor ~~墨魚頭竹笙小鍋米線 ($49)小鍋米線 ($28) , 如果食得辣 , 會有肉碎 , 香口好多 , 不過佢個小辣對食 10 小辣 ge 我黎講都係好辣 , 食番清湯算喇 ~上次食淨好多米線 , 所以今次叫左小米 , 價錢不變 , 但原來小米份量少好多 , 差 d 唔夠飽米線口感偏煙韌 , 唔錯 , 可惜太多芽菜 ... 多到唔知自己食緊米線定芽菜湯底唔油膩 , 酸酸地 , 好味 , 仲有好多酸菜粒 !墨魚頭 ($13) 唔係間間米線鋪有得叫 , 所以黎雲桂香係必點 份量都幾多 , 有 10-12 粒 , 夠曬彈牙爽口 ! 好食 !竹笙 ($8) 約有 5-6 片 , 吸曬 d 湯 😋😋環境方面 , 收銀個邊 ge 座位間好熱 ... 好似無開冷氣咁 ...食米線一定會食到好熱 , 咁熱真係搞唔掂咁岩入面有位 , 調左過去 , 完全 2 個世界 !! 可惜部冷氣機滴水 🤣
湯底唔油膩 , 酸酸地 , 好味 , 仲有好多酸菜粒 !
竹笙 ($8) 約有 5-6 片 , 吸曬 d 湯 😋😋